Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde / Druk 3 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
33,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001748937
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Harm Scholte Gooitzen Zwanenburg Jessica Zweers Gerlof Kruidhof
Druk: 3
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Vervanger van: 9789001874483
NUR: Scheikunde algemeen

- Helpt studenten hun scheikundekennis op te frissen en bij te spijkeren;

- incl. hoofdstukken over milieu, veiligheid en de procesindustrie;

- aangepast aan de scheikundeprogramma's in het voortgezet onderwijs.

Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde helpt studenten hun scheikundekennis op te frissen en, waar nodig, bij te spijkeren. Het is geschreven door ervaren docenten en dat zie je terug in de didactische aanpak van dit boek!

Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde bevat hoofdstukken over atoombouw, bindingen, stoffen, reacties, chemisch rekenen, zouten, koolstofchemie, polymeren, zuren en bases, en redoxreacties. Ook zijn er aanvullende hoofdstukken over milieu en veiligheid, en de procesindustrie. De leerstof is opgedeeld in kleine stappen.

Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde is onderdeel van de serie Basisvaardigheden. Noordhoff Uitgevers heeft deze serie ontwikkeld om deficiƫnties van studenten op het gebied van taal, rekenen en exacte vakken te verhelpen. Het boek is geschikt voor zelfstudie, maar ook voor een opfriscursus, als schakelmodule, of als onderdeel van het eerste studiejaar.

Deze vernieuwde, derde editie van Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde is volledig geactualiseerd en sluit naadloos aan bij het nieuwste examenprogramma.

Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde is geschreven voor beginnende studenten van alle hbo- en wo-opleidingen waarin scheikunde een belangrijke rol speelt. Het boek wordt o.a. ingezet bij de opleidingen Voeding en Diƫtetiek, Chemie, Chemische Technologie, Applied Science, Biotechnologie, Forensisch Onderzoek, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Toegepaste Biologie, Bio-informatica, Voedingsmiddelentechnologie, Farmakunde, Milieukunde, en Tuin- en Akkerbouw.

De auteurs Gooitzen Zwanenburg, Harm Scholte en Heleen Driessen zijn allen werkzaam in het universitair en hoger beroepsonderwijs.