Ontwerpen van Technische Innovaties / Druk 3 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
49,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001748883
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Inge Oskam
Druk: 3
Pagina's: 220
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Industrieel ontwerpen

- Breed inzetbaar en praktisch studieboek;

- reikt studenten concrete tools aan;

- bevat de nieuwste ontwikkelingen en innovaties.

Ontwerpen van technische innovaties biedt studenten een praktische ontwerpmethode voor het doen van onderzoek en het maken van innovatieve ontwerpen in multidisciplinaire teams. Het volledige ontwerpproces komt aan bod, vanaf de innovatievraag tot en met het ontwikkelen en testen van een effectieve oplossing.

Per thema – samenwerken, onderzoeken, creatief denken, experimenteren en ondernemen – worden concrete tools aangereikt, gericht op technologische innovaties. Alle hoofdstukken eindigen met handige samenvattingen en tips voor verdiepende websites en bronnen.

In deze vernieuwde, derde editie van Ontwerpen van technische innovaties zijn nieuwe ontwikkelingen opgenomen. Zo is er aandacht voor design thinking en circulair ontwerpen. Ook de online economy komt uitgebreid aan bod.

Ontwerpen van technische innovaties is geschikt voor de propedeusefase van opleidingen als Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Civiele Techniek en bijvoorbeeld ook Marketing, Communicatie en Media Design.

Studenten en docenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. extra opdrachten en collegesheets.

Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf (URL TOEVOEGEN: https://bookshelf.nl/). Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL invoegen: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns)

Inge Oskam studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en volgde opleidingen op het vlak van R&D-management en organisatie- en veranderkunde. Daarna was zij acht jaar werkzaam bij TNO Industrie als projectmanager van multidisciplinaire innovatieprojecten en specialiseerde zij zich in methodeontwikkeling voor productinnovatie en strategische advisering van bedrijven. Vervolgens was ze tien jaar werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur en begeleidde ze industriële bedrijven bij strategieontwikkeling en innovatiemanagement met behulp van roadmapping.

Oskam is sinds 2007 verbonden aan de faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam als lector Technisch Innoveren & Ondernemen en medeverantwoordelijk voor het onderzoeksprogramma Urban Technology. Ze doet onderzoek naar het realiseren van technische oplossingen voor een circulaire stad en naar de business modellen en samenwerkingsverbanden die daarvoor nodig zijn.