Samenlevingen / Druk 9 (e-book)

Inleiding in de sociologie

Voorzijde
Inkijkexemplaar
61,94
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001745677
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Nico Wilterdink Don Weenink Katja Rusinovic Bart van Heerikhuizen
Druk: 9
Pagina's: 470
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Sociologie algemeen

- Compleet overzicht van alle sociologische theorie;

- modulair te gebruiken;

- volop digitale ondersteuning: toetsen, opdrachten en begrippentrainers.

Samenlevingen analyseert het sociale leven in termen van wederzijdse afhankelijkheden en brengt studenten hiermee een sociologische manier van denken bij. Het boek introduceert eerst de verschillende basisafhankelijkheden, namelijk op economisch, affectief, cognitief en politiek vlak. Vervolgens gaat het boek in op sociale ongelijkheid als universeel verschijnsel van het menselijk samenleven. Tot slot worden belangrijke sociale fenomenen, zoals migratie, steden, criminaliteit en gender besproken. Verschillende herkenbare casussen en praktijkvoorbeelden illustreren de theorie.

Deze vernieuwde, negende editie van Samenlevingen is volledig geüpdatet op basis van de meest recente sociologische inzichten en actuele vraagstukken. Er zijn nieuwe casussen toegevoegd, onder andere over de klimaatrechtzaak van Urgenda en over de gevolgen van de coronapandemie. Ook zijn alle cijfers en statistische gegevens in het boek geactualiseerd.

Samenlevingen is gericht op de hbo-opleidingen Social Work, Pedagogiek, Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), HBO-Rechten en Journalistiek. Het boek is geschikt voor de propedeuse van deze opleidingen.

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. oefentoetsen, opdrachten, casussen, begrippentrainers en flitscolleges. Voor docenten staan er toetsen, opdrachten en casussen en sheets.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van Toets-op-Maat. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Nico Wilterdink is emeritus-hoogleraar cultuursociologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Don Weenink is universitair hoofddocent sociologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Katja Rusinovic is lector grootstedelijke ontwikkelingen aan de Haagse Hogeschool.