Basiskennis taalonderwijs / Druk 3 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
44,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001745370
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Henk Huizenga
Druk: 3
Pagina's: 296
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Categorie: Lerarenopleiding Taal
NUR: Taal Hoger Onderwijs

Basiskennis Taalonderwijs is onmisbaar voor een goede voorbereiding op de toetsing van de Kennisbasis Taal voor de pabo. Het boek staat boordevol oefeningen waarmee studenten zich de leerstof eigen kunnen maken.

Allereerst wordt de opzet van de kennisbasis en de toetsing daarvan kort toegelicht. Daarna volgt een hoofdstuk over taal en taalonderwijs. Vervolgens wordt per domein van het taalonderwijs de leerstof voor de toets behandeld. Per hoofdstuk zijn de toetsdoelen vermeld en worden er voorbeelden gegeven van meerkeuzevragen. Daarnaast biedt het een overzicht van alle begrippen die in de Kennisbasis Taal getoetst worden.

Deze derde editie is aangepast aan de herijkte versie van de kennisbasis uit 2018. De toetsdoelen en oefenopgaven aangepast aan de nieuwste versie van de Toetsgids. Er zijn nieuwe begrippen toegevoegd en de begrippen die niet meer getoetst worden zijn uit het boek geschrapt.

- Helpt de student bij de voorbereiding op de toetsing van de Kennisbasis Taal;

- boordevol oefeningen waarmee studenten zich de leerstof eigen kunnen maken;

- aangepast aan de nieuwste versie van de toetsgids.

De antwoorden op de vragen uit het boek staan op de bijbehorende website, basiskennistaalonderwijs.noordhoff.nl

De auteurs

Auteurs Henk Huizenga en Rolf Robbe hebben beiden jarenlange ervaring als lerarenopleider. Zij hebben diverse publicaties over taaldidactiek op hun naam staan, waaronder Taalonderwijs ontwerpen, Spelling, Aanvankelijk en technisch lezen en Begrijpend lezen.