Ethiek de basis / Druk 4 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
35,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001738853
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Wieger van Dalen
Druk: 4
Pagina's: 139
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
NUR: Sociale kennistheorie & ethiek

- Toegankelijke kennismaking met de basis van ethiek;

- helpt morele competenties ontwikkelen en bij te dragen aan het alledaagse morele debat;

- behandelt actuele onderwerpen als autonomie, zelfbeschikking, vrijheid en paternalisme.

Ethiek de basis licht toe wat het belang is van het innemen van een moreel standpunt en wat dat inhoudt voor je omgeving en professioneel functioneren. Het boek reikt duidelijke definities aan van ethische kernbegrippen als verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid en integriteit. Studenten leren tot een eigen en weloverwogen oordeel te komen door middel van systematische analyses van morele vraagstukken. Met de vele reflectievragen kunnen studenten de morele competenties nog verder ontwikkelen.

Deze vierde editie is uitgebreid met nieuwe onderwerpen, zo komen de concepten autonomie, zelfbeschikking, vrijheid en paternalisme nu meer geĆÆntegreerd aan bod. Daarnaast wordt in deze nieuwe editie het moreel beraad als gesprekstechniek besproken.

Ethiek de basis is geschikt voor de propedeutische fase van alle hbo-opleidingen.

In de ondersteunende online omgeving vinden studenten oefenvragen en extra opdrachten. Voor docenten staan er extra opdrachten online.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen!. Toetsen kunnen worden geƫxporteerd naar diverse formats.

Wieger van Dalen studeerde Filosofie en Scheikunde aan de Universiteit Twente en heeft zich in zijn loopbaan verder ontwikkeld in de toegepaste filosofie. Hij begeleidt al jaren socratische gesprekken en verzorgt integriteitstrainingen in organisaties. Hij ziet ethiek als een proces van persoonlijke ontwikkeling dat je doorloopt door dingen te doen, niet door theorie uit je hoofd te leren.