De praktijk van auditing en assurance / Druk 8 (e-book)

Serie: Elementaire theorie accountantscontrole

Voorzijde
Inkijkexemplaar
48,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001738747
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Barbara Majoor
Druk: 8
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Vervanger van: 9789001867133
NUR: Accountancy en administratie

- Tweede deel van de serie ‘Elementaire theorie accountantscontrole’;

- beschrijft stapsgewijs het hele traject van de controle van de jaarrekening;

- uitgebreide digitale ondersteuning voor student en docent.

In De praktijk van auditing en assurance (voorheen getiteld Toepassingen) doorlopen studenten stapsgewijs het hele traject van de controle van de jaarrekening. Vanaf de voorbereidende besprekingen over een mogelijke opdracht tot en met het afgeven van de accountantsverklaring.

Het boek licht alle stappen duidelijk toe aan de hand van praktijkvoorbeelden en er is de nodige aandacht voor branche-specifieke toepassingen. Bij de behandeling van de onderwerpen is rekening gehouden met alle actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving, zoals de clarified tekst van de controle standaarden. De duidelijke structuur en het uitgebreide, geïntegreerde oefenmateriaal helpen studenten zich optimaal voor te bereiden op tentamens en examens.

De praktijk van auditing en assurance is het tweede deel uit de serie ‘Elementaire theorie accountantscontrole’ en borduurt voort op Grondslagen van Auditing en Assurance (voorheen getiteld Algemene beginselen).

In deze vernieuwde, achtste editie van De praktijk van auditing en assurance is vooral de kern van het controle proces goed tegen het licht gehouden en verbeterd. Dit gaat om de onderwerpen:

- Uitvoering van de risico-inschattingswerkzaamheden;

- gegevensgerichte werkzaamheden;

- toetsing van interne beheersingsmaatregelen.

Daarnaast is het hoofdstuk over steekproeven grondig herzien. Ook zijn de onderdelen van het controle proces opnieuw ingedeeld in een overzichtelijk proces en is de inhoud helemaal aangesloten bij de standaarden zoals opgenomen in de HRA 2020.

Deze uitgave is bedoeld voor de hoofdfase van alle accountancy-opleidingen. Ervaren accountants houden met deze serie hun kennis actueel. Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. voorbeeldbrieven en verklaringen, controleprogramma’s voor posten en controleprogramma’s voor processen. Daarnaast staan de opgaven uit het boek ook op de site. Voor docenten staan er uitwerkingen van de opdrachten en de uitwerkingen van de vragen uit het boek

Over de auteurs

Barbara Majoor is hoogleraar Accountancy bij Nyenrode Business Universiteit. Ze was partner bij KPMG en later Deloitte en is nu werkzaam bij AFM waar zij toezicht houdt op verbeteringsplannen. Drs. Ron van Deun RA heeft meer dan 15 jaar ervaring als registeraccountant voor MKB- en grote internationaal opererende ondernemingen. Hij is (eind)verantwoordelijk voor het vaktechnisch bureau van WVDB. Daarnaast is hij sinds 2010 als docent externe verslaggeving en auditing verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit. Drs. Betsy Heikoop-Geurts RA is sinds 2001 docent Auditing Theory, Advanced en Financial Auditing aan Nyenrode Business Universiteit en sinds 2007 ook verbonden aan de UvA. Hiervoor is zij bijna 9 jaar werkzaam geweest bij Ernst & Young.