Boekhouden geboekstaafd 1 / Druk 14

Voorzijde
Inkijkexemplaar
74,95
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 71,20 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001738280
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Wim Broerse Derk Jan Heslinga Wim Schauten
Druk: 14
Relevante opleidingen:
Pagina's: 400
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Voorgeschreven bij o.a.: NHL Stenden Hogeschool Zuyd Hogeschool
Vervanger van: 9789001878436
NUR: Accountancy en administratie

- Toegankelijke kennismaking met boekhoud- en ERP-pakketten;

- heldere uitleg van de theorie, met herkenbare voorbeelden;

- veel aandacht voor geautomatiseerde gegevensverwerking (Excel, dus geen dure boekhoudprogrammatuur nodig).

Boekhouden geboekstaafd 1 is uiterst geschikt als voorbereiding voor verschillende boekhoud- en ERP-pakketten. Dit vlot geschreven studieboek bevat veel voorbeelden en uitgebreide vaktermenregisters. Bij dit boek horen een opgavenboek en een uitwerkingenboek.

Boekhouden geboekstaafd 1 is opgebouwd uit drie op zichzelf staande delen. In het eerste deel wordt de complete basis van de techniek van het boekhouden behandeld. Het tweede deel laat zien hoe bedrijfsprocessen boekhoudkundig worden verwerkt om het resultaat te bepalen, inclusief de periodeafsluiting. Het laatste deel behandelt boekingen in verband met de financiering van de bedrijfsactiviteiten.

Vanaf het begin wordt, zoveel mogelijk programmatuuronafhankelijk, aandacht geschonken aan de geautomatiseerde gegevensverwerking. De illustratieve Excelmodellen, uitgebreide vaktermenlijsten, treffende voorbeelden en de prettige schrijfstijl maken van Boekhouden geboekstaafd 1 een toegankelijke kennismaking. Daarnaast zijn er veel oefenvragen beschikbaar om nog beter vat te krijgen op de theorie.

De vernieuwde, veertiende editie van Boekhouden geboekstaafd 1 is volledig herschreven op basis van leerdoelen, waarbij de opdrachten ook gekoppeld zijn aan de leerdoelen. Hierdoor is het boek overzichtelijker en toegankelijker geworden. In de nieuwe editie wordt gebruikt gemaakt van de mutatiestaat. Hierdoor wordt het boekhoudkundige proces inzichtelijker gemaakt voor de studenten. Daarnaast is het boek ook volledig digitaal én modulair beschikbaar.

Zowel inhoudelijk als qua lay-out zijn de voorbeelden en opdrachten gebaseerd op boekhoudprogramma’s. Hierdoor sluit Boekhouden Geboekstaafd 1 goed aan bij de praktijk.

Docent over Boekhouden geboekstaafd 1 "Didactisch heel goed in elkaar gezet. Goed te begrijpen voor de student. Goed te gebruiken voor de docent."

Over de Auteurs

Drs. Wim Broerse was meer dan 30 jaar docent aan de Saxion Hogeschool en naast Boekhouden geboekstaafd 1 ook medeauteur van Boekhouden geboekstaafd 2 en auteur van Bedrijfsadministratie met Excel.

Drs. Derk-Jan Heslinga is al ruim 27 jaar docent accounting aan de Rijksuniversiteit Groningen en medeauteur van Boekhouden geboekstaafd 1, 2 en 3.

Drs. Wim Schauten is gepensioneerd universitair docent bedrijfseconomie/boekhouden aan de Rotterdam School of Management/Erasmus Universiteit Rotterdam en medeauteur van Boekhouden geboekstaafd 1 en 2.