Basiskennis geschiedenis werkboek

Voorzijde
12,95
Met 5% studentenkorting
Voor 12,30 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
+
Bestel
ISBN: 9789001734480
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Hans Keissen
Druk: 1
Pagina's: 144
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Categorie: Lerarenopleiding Oriëntatie op jezelf en de wereld
NUR: Geschiedenis (>12 jaar)

- Staat garant voor een goede voorbereiding op de toelatingstoets Geschiedenis voor de pabo;

- biedt een gevarieerd aanbod aan werkvormen om studenten zelfstandig te laten oefenen met de leerstof uit Basiskennis geschiedenis;

- geschikt voor zowel mbo-studenten als havisten die hun kennis op havo-3 niveau willen brengen.

Het Werkboek Basiskennis Geschiedenis is onmisbaar voor een goede voorbereiding op de toelatingstoets Geschiedenis voor de pabo. Het werkboek biedt een grote variatie aan oefeningen waarmee studenten zich de leerstof eigen kunnen maken. De hoofdstukken uit het werkboek corresponderen met de hoofdstukken uit het theorieboek, waarin de tien tijdvakken centraal staan. De hoofstukken uit het werkboek beginnen met oriëntatievragen over het tijdvak, gevolgd door theorievragen met betrekking tot de bronnen van het tijdvak of met een sociaaleconomische, politiek-sociale of cultureel-religieuze invalshoek. Daarna volgen individuele en groepsopdrachten die het gehele tijdvak omvatten. Ter afsluiting is er bij ieder hoofdstuk online een reeks toetsvragen waarmee studenten zichzelf kunnen testen.

Verder zijn er twee herhalingshoofdstukken waarbij studenten begrippen uit respectievelijk tijdvak 1 t/m 5 en tijdvak 6 t/m 10 herhalen en gebeurtenissen in de tijd plaatsen. Het laatste hoofdstuk van het werkboek omvat alle tijdvakken, hierbij passen studenten historische vaardigheden toe op de stof uit de tien tijdvakken.

Op de bijbehorende website staat bij ieder hoofdstuk een reeks toetsvragen waarmee studenten hun kennis kunnen toetsen.

Lees meer