Basiskennis aardrijkskunde werkboek

Voorzijde
12,95
Met 5% studentenkorting
Voor 12,30 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
+
Bestel
ISBN: 9789001734473
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Roger Baltus
Druk: 1
Pagina's: 144
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Categorie: Lerarenopleiding Oriëntatie op jezelf en de wereld
NUR: Sociale geografie algemeen

- Staat garant voor een goede voorbereiding op de toelatingstoets Aardrijkskunde voor de pabo;

- geschikt voor zowel mbo-studenten als havisten die hun kennis op havo-3 niveau willen brengen;

- biedt een gevarieerd aanbod aan werkvormen om studenten zelfstandig te laten oefenen met de leerstof van Basiskennis aardrijkskunde.

Werkboek Basiskennis Aardrijkskunde is een aanvulling op het bijbehorende theorieboek. Het theorieboek en het werkboek samen zijn onmisbaar voor een goede voorbereiding op de toelatingstoets Aardrijkskunde voor de pabo. Het werkboek biedt een grote variatie aan oefeningen waarmee studenten zich de leerstof eigen kunnen maken. De hoofdstukken uit het werkboek corresponderen met de hoofdstukken uit het theorieboek en ieder hoofdstuk heeft dezelfde opbouw. Het begint met oriëntatievragen, wordt gevolgd door theorievragen en oefenopdrachten die individueel of groepsgewijs gemaakt kunnen worden. Ter afsluiting is er bij ieder hoofdstuk online een reeks toetsvragen. Het laatste hoofdstuk van het werkboek omvat alle voorgaande hoofdstukken, hierbij moeten de studenten kennis en vaardigheden uit verschillende hoofdstukken combineren.

In het werkboek is er een apart hoofdstuk gewijd aan het aanleren van de benodigde topografische basiskennis. De landelijke basistopografielijst wordt op zinvolle wijze herhaald in verschillende contexten. Topografische basiskennis wordt zo spelenderwijs verankerd in het voor aardrijkskunde essentiële mentale kaartbeeld.

Op de bijbehorende website staat bij ieder hoofdstuk een reeks toetsvragen waarmee studenten hun kennis kunnen toetsen.

Lees meer