Informatiemanagement / Druk 6

Voorzijde
Inkijkexemplaar
54,95
Met 5% studentenkorting
Voor 52,20 i
Levertijd: 48 uur
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001575663
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Roel Grit
Druk: 6
Pagina's: 266
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Vervanger van: 9789001868819
Categorie: Management & bedrijfskunde Management: vaardigheden & toepassingen
NUR: Management algemeen

- breed overzicht van het vakgebied informatietechnologie en informatiemanagement;

- gestructureerd plan en instrumenten voor het aanpakken van IT-projecten;

- uitleg van functiestroomdiagrammen (swimming lane).

Informatiemanagement biedt een breed overzicht van het vakgebied informatietechnologie en informatiemanagement. Het boek maakt de student bekend met het vakjargon en reikt praktische hulpmiddelen aan om IT-projecten aan te pakken. Het eerste deel behandelt basiskennis over automatisering en informatievoorziening. Dit helpt om in de praktijk samen te werken met automatiseerders. Deel twee van het boek reikt instrumenten aan om IT-projecten aan te pakken met een informatieplan (IT-plan), een informatievooronderzoek, een invoeringsplan voor nieuwe software en een informatiesysteem. In de zesde druk zijn nieuwe ontwikkelingen zoals quantumcomputer, big data, de gevolgen van de nieuwe AVG privacywet, QR-codes, Internet of things, alsmede kunstmatige intelligentie en blockchaintechnologie opgenomen.

Op www.informatiemanagement.noordhoff.nl staan oefentoetsen met feedback en studieadvies, checklists voor een informatieplan, functioneel ontwerp en pakketselectie en extra cases. Powerpoints en Flitscolleges (video’s) bieden extra ondersteuning bij de voorbereiding op tentamens.

Met behulp van www.toetsopmaat.nl kunnen docenten zelf toetsen samenstellen. De toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Voor Bedrijfskunde, Technische Bedrijfskunde, Business IT en Management, Finance & Control, Informatica en Commerciële opleidingen.

Roel Grit werkt als docent Finance & control bij NHL Stenden in Emmen. Hij begon zijn IT-carrière als projectleider automatisering bij voormalig PTT. Met zijn eigen automatiseringsbureau houdt hij zicht bezig met ontwerp en programmering. Hij schreef meerdere succesvolle Noordhoff boeken, waaronder Projectmanagement en P6-methode.

Lees meer