Boekhouden geboekstaafd 1 (Uitwerkingen) / Druk 14

Voorzijde
Inkijkexemplaar
66,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 63,60 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001301835
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Wim Broerse Derk-Jan Heslinga Wim Schauten
Druk: 14
Relevante opleidingen: Accountancy Ad Accountancy
Pagina's: 264
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Rotterdam
Vervanger van: 9789001878474
Categorie: Economie Bedrijfsadministratie
NUR: Accountancy en administratie

- Het uitwerkingenboek bij Boekhouden geboekstaafd 1;

- toegankelijke kennismaking met boekhoud- en ERP-pakketten;

- veel aandacht voor geautomatiseerde gegevensverwerking (Excel, dus geen dure boekhoudprogrammatuur nodig).

Dit uitwerkingenboek bij het theorieboek Boekhouden geboekstaafd 1 zorgt ervoor dat studenten nog beter vat krijgen op de theorie. Er is eveneens uit een opgavenboek.

Boekhouden geboekstaafd 1 is opgebouwd uit drie op zichzelf staande delen. In het eerste deel wordt de complete basis van de techniek van het boekhouden behandeld. Het tweede deel laat zien hoe bedrijfsprocessen boekhoudkundig worden verwerkt om het resultaat te bepalen, inclusief de periodeafsluiting. Het laatste deel behandelt boekingen in verband met de financiering van de bedrijfsactiviteiten.

Vanaf het begin wordt, zoveel mogelijk programmatuuronafhankelijk, aandacht geschonken aan de geautomatiseerde gegevensverwerking. De illustratieve Excelmodellen, uitgebreide vaktermenlijsten, treffende voorbeelden en de prettige schrijfstijl maken van Boekhouden geboekstaafd 1 een toegankelijke kennismaking.

De vernieuwde, veertiende editie van Boekhouden geboekstaafd 1 is volledig herschreven op basis van leerdoelen, waarbij de opdrachten ook gekoppeld zijn aan de leerdoelen. Hierdoor is het boek overzichtelijker en toegankelijker geworden. In de nieuwe editie wordt gebruikt gemaakt van de mutatiestaat. Hierdoor wordt het boekhoudkundige proces inzichtelijker gemaakt voor de studenten. Daarnaast is het boek ook volledig digitaal én modulair beschikbaar.

Zowel inhoudelijk als qua lay-out zijn de voorbeelden en opdrachten gebaseerd op boekhoudprogramma’s. Hierdoor sluit Boekhouden Geboekstaafd 1 goed aan bij de praktijk.

Docent over Boekhouden geboekstaafd 1: "Didactisch heel goed in elkaar gezet. Goed te begrijpen voor de student. Goed te gebruiken voor de docent." Docent - Universiteit van Suriname

Boekhouden geboekstaafd 1 is geschikt voor de propedeuse- en hoofdfase van opleidingen als Bedrijfseconomie en Accountancy.

Over de auteurs

Drs. Wim Broerse was meer dan 30 jaar docent aan de Saxion Hogeschool en naast Boekhouden geboekstaafd 1 ook medeauteur van Boekhouden geboekstaafd 2 en auteur van Bedrijfsadministratie met Excel.

Drs. Derk-Jan Heslinga is al ruim 27 jaar docent accounting aan de Rijksuniversiteit Groningen en medeauteur van Boekhouden geboekstaafd 1, 2 en 3.

Drs. Wim Schauten is gepensioneerd universitair docent bedrijfseconomie/boekhouden aan de Rotterdam School of Management/Erasmus Universiteit Rotterdam en medeauteur van Boekhouden geboekstaafd 1 en 2.