Handboek Leren & Ontwikkelen in organisaties / Druk 6

Voorzijde
Inkijkexemplaar
65,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 62,65 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001299828
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Eric Mooijman Jan Rijken Nick van Dam
Druk: 6
Relevante opleidingen: Learning and Development in Organisations Human Resource Management (HRM)
Pagina's: 672
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Voorgeschreven bij o.a.: Fontys Hogescholen Hogeschool Rotterdam Hogeschool Utrecht
Vervanger van: 9789001875893
Categorie: Management & bedrijfskunde HRM & Personeelsmanagement
NUR: Management algemeen

- Compleet overzicht van de kennis op het gebied van leren en ontwikkelen binnen organisaties;

- focust op de maatschappelijke veranderingen in de 21e eeuw;

- veel aandacht voor digitaal leren en leertechnologie.

Het Handboek Leren en Ontwikkelen in Organisaties beschrijft alle aspecten van leren en ontwikkelen in organisaties: van het ontwikkelen van L&D-beleid of opleidingsjaarplannen, tot het ontwerpen en/of inkopen van allerlei leeroplossingen en het inrichten en leiden van een opleidingsafdeling of corporate academie.

Voor ieder L&D-onderwerp worden minstens twee actuele Angelsaksische en Rijnlandse L&D-modellen en aanpakken geboden. Zo kunnen HR- en L&D-professionals (in spe) een model of aanpak kiezen passend bij hun situatie. Het Handboek is gedurende een complete L&D-loopbaan te gebruiken: van een eerste trainersfunctie, naar ontwikkelaar, beleidsfunctionaris, L&D-manager of (zelfstandig) consultant

Ieder hoofdstuk is voorzien van een samenvatting en een rubriek Verder lezen. Actuele onderzoeksresultaten en cases maken het boek compleet.

Deze herziene, zesde editie is qua opzet gelijk gebleven aan de vorige. Wel is deze geactualiseerd en voorzien van nieuwe literatuur, onderzoeksresultaten, modellen en cases. In de nieuwe editie is extra aandacht voor de stormachtige ontwikkelingen binnen het digitaal leren, hybride werken en L&D-analytics. Ten slotte is er extra aandacht voor de reset van werken en leren door de Covid-pandemie. In deze nieuwe editie is de canon van het L&D-vakgebied in combinatie met L&D-innovatie en 21e-eeuwse ontwikkelingen opnieuw opgenomen.

Handboek Leren & Ontwikkelen in Organisaties is geschikt voor hbo studenten van de opleidingen HRM, (T)BK, M&O. Het boek is door zijn opzet en inhoud ook geschikt voor zowel HR- en L&D-professionals, als voor manager en leiders met een visie op leren en ontwikkelen

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Drs. Eric Mooijman MBA is organisatieadviseur op het gebied van organisatie-inrichting en -besturing, HR en L&D. Sinds 2002 is hij partner bij het organisatieadviesbureau Vitrum. Mooijman is auteur van verschillende boeken binnen zijn vakgebied, waaronder het in 2021 verschenen De Complete Consultant, Succesvol adviseren in de 21e digitale eeuw.

Drs. Jan Rijken is onder meer director van het CrossKnowledge learning Institute en gastdocent bij de Nyenrode Masterclass learning & Development leadership. Rijken houdt zich bezig met het strategisch L&D-advies aan multinationals, voert L&D-onderzoek uit in samenwerking met universiteiten, en publiceert en doceert regelmatig over thema’s als L&D-strategie, rendement van opleiden en leiderschapsontwikkeling.

Prof. dr. Nick van Dam is hoogleraar aan Nyenrode business Universiteit, the University of Pennsylvania en IE University (Spanje). Tevens is hij extern adviseur en docent bij McKinsey & Company en directeur van de IE University, Center for Corporate Learning & Human Resources. Van Dijk is bovendien (co)-auteur van meer dan 27 boeken en talrijke artikelen.