Engels in het basisonderwijs / Druk 3

(Meer dan de) kennisbasis vakdidactiek

Voorzijde
Inkijkexemplaar
45,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 43,65 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001299293
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Marianne Bodde-Alderlieste Lauren van Mulligen
Druk: 3
Opleiding: PABO
Pagina's: 368
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Voorgeschreven bij: Hogeschool KPZ
Vervanger van: 9789001846190
Categorie: Communicatie & Talen Lerarenopleiding Engels Taal
NUR: Didactiek

- Compleet overzicht van Engels in het basisonderwijs, incl. aandacht voor vvto en primary CLIL;

- direct toepasbare werkvormen.

Engels in het basisonderwijs biedt (toekomstige) leraren in het basisonderwijs een overzicht van de vaardigheden en kennis om het vak Engels op een goede en verantwoorde manier te geven. In tien hoofdstukken komen verschillende aspecten van het vak Engels in het basisonderwijs aan de orde. Aan de hand van actuele theorie over het leren van (vreemde) talen worden diverse didactische principes behandeld voor groep 1 tot en met 8. Vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto) en primary Content and Language Integrated Learning (CLIL) komen uitgebreid aan bod in twee aparte hoofdstukken. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan differentiatie in een flexibel programma Engels. Engels in het basisonderwijs bevat talrijke uitgewerkte werkvormen en activiteiten die direct zijn toe te passen in de Engelse les.

In deze herziene, derde editie is de tekst aangepast aan nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Bovendien bestaat deze editie uit meerdere componenten: ten eerste een papieren boek met de zeer uitgebreide website (met samenvattingen in Nederlands en Engels, toetsvragen en extra info en artikelen per hoofdstuk) en daarnaast een online cursus binnen studiemeister. Ieder hoofdstuk is voorzien van een video en een presentatie om online studeren gemakkelijker te maken. Zo kun je kiezen of je het boek op papier wilt of online gebruiken.

Engels in het basisonderwijs is geschreven voor de propedeuse-fase van de pabo en de lerarenopleiding Engels. Behalve als studieboek voor aanstaande leraren, is het boek ook bedoeld als naslagwerk voor doorgewinterde leerkrachten.

De ondersteunende online omgeving bij het boek biedt studenten oefentoetsen, samenvattingen (zowel in het Nederlands als in het Engels), extra achtergrondinformatie en kennisclips.

Marianne Bodde-Alderlieste werkt als zelfstandig adviseur en auteur op het gebied van Early English.

Lauren van Mulligen is eigenaar van ‘Spelen met Engels’ en verzorgt studiedagen, workshops en online cursussen voor leerkrachten in het basisonderwijs. Ze ontwerpt lesmateriaal om spelend en communicatief Engels te leren. Ze deelt haar inspiratie via haar blogs, podcastkanaal en social media.