Huisvestingsmanagement / Druk 3

Voorzijde
Inkijkexemplaar
74,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 71,20 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001299200
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: J.G. Hoendervanger J. Wijnia D.J.M. van der Voort
Druk: 3
Opleiding: Facility Management Minors Minors IGO
Pagina's: 428
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Voorgeschreven bij: Hogeschool Rotterdam
Vervanger van: 9789001873240
Categorie: Recht Internationaal recht
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde algemeen

- Het standaardwerk op het gebied van huisvestingsmanagement;

- leert studenten richten, verrichten en inrichten;

- voorzien van vele praktijkvoorbeelden die een goed beeld geven van het vakgebied.

Huisvestingsmanagement gaat over strategisch huisvestingsbeleid, doordachte locatiekeuzes, het managen van de vastgoedportefeuille, en op gebouwniveau over een optimale indeling en inrichting van ruimten, facilitaire middelen en diensten. De huisvestingsmanager heeft daardoor te maken met veel verschillende spelers en belangen, architectonische, functionele, technische en financiële aspecten, kansen en risico’s. Het boek Huisvestingsmanagement leert studenten zowel richten (strategische keuzen maken en beargumenteren) als verrichten (implementeren) en inrichten (een vastgoedafdeling positioneren in de organisatie).

In het eerste deel worden de basiscomponenten van het vakgebied geschetst, vanuit het perspectief van de organisatie, medewerkers en bezoekers. Deel 2 bespreekt het ontwikkelen van een huisvestingsstrategie en stappen en instrumenten voor de afstemming tussen vraag en aanbod. Het implementeren van de huisvestingsstrategie door muteren en/of exploiteren staat centraal in deel 3. Deel 4 laat zien hoe huisvestingsmanagement organisatorisch kan worden ingericht. De behandelde theorieën en begrippen worden ondersteund met voorbeelden uit de praktijk.

In deze herziene, derde editie zijn alle data geactualiseerd en de nieuwste ontwikkelingen in beeld gebracht, met speciale aandacht voor een mensgerichte benadering, hybride en activiteitgerelateerd werken, gezondheid en vitaliteit, duurzaamheid en circulair denken, smart building technologie, en de integratie met vakdisciplines zoals HRM en ICT.

Huisvestingsmanagement is zeer geschikt voor alle opleidingen (hbo en wo) waar huisvesting als onderwerp een belangrijke plaats inneemt, zoals Vastgoed & makelaardij en Facilitymanagement. Het is tevens een handig naslagwerk voor professionals.

Op de bijbehorende website van deze uitgave biedt Noordhoff digitale ondersteuning voor studenten en docenten bij het gebruik van dit boek. Het online materiaal bestaat uit o.a. vragen en opdrachten voor zelfstudie, voorbeelden en cases en collegesheets voor docenten. De unieke code voorin dit boek geeft toegang tot dit materiaal.

Huisvestingsmanagement is geschreven door een team van experts. Jan Gerard Hoendervanger is zelfstandig adviseur op het gebied van huisvesting en nieuwe manieren van werken. Theo van der Voordt is emeritus universitair hoofddocent in CREM/FM aan de Technische Universiteit Delft. Jaap Wijnja is hoofddocent en onderzoeker Facility Management en Huisvestingsmanagement aan de Hanze Hogeschool Groningen.