Basiskennis Aardrijkskunde / Druk 4 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
38,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001299163
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Roger Baltus
Druk: 1
Pagina's: 317
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Vervanger van: 9789001901141
NUR: Didactiek

- Speciaal ontwikkeld voor de toelatingstoets aardrijkskunde voor de pabo;

- inclusief handige digitale oefentoetsen met feedback;

- geschikt voor zowel mbo- als hbo-studenten.

Basiskennis aardrijkskunde presenteert de leerstof van het schoolvak aardrijkskunde op een compacte en overzichtelijke manier. Het boek is in eerste instantie bedoeld als efficiënte voorbereiding op de toelatingstoets aardrijkskunde voor de pabo.

Het boek gaat eerst kort in op de werkwijze die gangbaar is bij het schoolvak aardrijkskunde. Vervolgens beschrijft het stap voor stap en kernachtig de belangrijkste onderwerpen, waar nodig voorzien van uitleg. Aan het eind van elk hoofdstuk staan opgaven, waarmee de student kan controleren of de leerstof voldoende wordt beheerst. Bij elk hoofdstuk wordt ook verwezen naar de oriëntatievragen, de theorievragen en de eindopgaven in het bijbehorende werkboek (2020) . In het laatste hoofdstuk worden schematisch de kennis en vaardigheden besproken die de student moet beheersen voor de toelatingstoets voor de pabo.

De hoofdstukken in deze herziene, vierde editie zijn waar nodig aangevuld en verbeterd. De tekst is aangescherpt en geactualiseerd. Er zijn meer illustraties toegevoegd voor de noodzakelijke beeldvorming. Daarnaast zijn er realistische doorkijkjes gemaakt die via Google-Earth bekeken kunnen worden aan de hand van een kleine vraag of een kleine opdracht.

Basiskennis Aardrijkskunde is geschreven voor mbo-studenten pedagogisch werk, voor aankomend pabo-studenten die de toelatingstoets aardrijkskunde moeten doen en voor de propedeusefase van de pabo.

In de online omgeving van Basiskennis aardrijkskunde biedt Noordhoff digitale ondersteuning voor studenten en docenten bij dit boek, zoals aanvullend studie- en oefenmateriaal en toetsen voor studenten. De unieke code voor in dit boek geeft toegang tot dit materiaal.

Roger Baltus studeerde fysische geografie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Sinds 1991 is hij werkzaam als hogeschooldocent aardrijkskunde op de hogeschool iPabo te Amsterdam en Alkmaar. Hij construeert sinds 1999 opgaven voor Cito en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de landelijke entreetoets voor de vakken Mens en Wereld. Als auteur is hij o.a. betrokken bij de basisschoolmethode De Blauwe Planeet en TopoTaken.