Grondslagen Ondernemingsrecht / Druk 12

Voorzijde
Inkijkexemplaar
90,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 86,40 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001299095
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: A.M.M.M. van Zeijl M.P.L. Adriaansen
Druk: 12
Opleiding: Accountancy
Pagina's: 380
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Voorgeschreven bij: Hogeschool Rotterdam
Vervanger van: 9789001593322
NUR: Recht algemeen

Helder en actueel overzicht van ondernemingsrecht;

nieuwe praktijkvoorbeelden vanuit de Sustainable Development Goals (SDG's);

online veel aanvullend materiaal voor docenten en studenten.

Grondslagen Ondernemingsrecht vormt al dertig jaar een toonaangevend en sterk juridisch fundament voor studenten van opleidingen in diverse domeinen. Het boek biedt een actueel en toepassingsgericht overzicht van het ondernemingsrecht, het insolventierecht en het burgerlijk procesrecht.

In de herziene, twaalfde editie van Grondslagen Ondernemingsrecht zijn de tekst, voorbeelden en vragen geactualiseerd. Jurisprudentie is bijgewerkt en wetswijzigingen zijn verwerkt, in het bijzonder de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen, de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) en de wijzigingen in het burgerlijk procesrecht.

Motivatie van de auteur om Grondslagen Ondernemingsrecht te schrijven

“Het boek is geschreven vanuit de behoefte aan een praktijkgericht en duidelijk geschreven handboek op het gebied van het ondernemingsrecht.”

Grondslagen Ondernemingsrecht is geschikt voor opleidingen waarvan ondernemingsrecht onderdeel is, zowel in de propedeuse- als de hoofdfase. In Grondslagen Ondernemingsrecht staat het ondernemingsrecht, het insolventierecht en het burgerlijk procesrecht centraal.

Bij dit studieboek hoort een uitgebreide digitale leeromgeving voor studenten. Op grondslagondernemingsrecht.noordhoff.nl is al het studiemateriaal te vinden.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ten behoeve van de twaalfde editie zijn er diverse nieuwe vragen toegevoegd. Ook zijn er extra, afgeschermde, toetsvragen beschikbaar waar studenten nog niet mee hebben kunnen oefenen. Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Annemiek M.M. van Zeijl heeft Nederlands recht gestudeerd. Ze was meer dan 30 jaar werkzaam als docent recht aan de Hogeschool voor Economische Studies te Amsterdam en de economische en juridische afdelingen van de Hogeschool van Amsterdam. Ook is ze auteur van diverse juridische boeken.

Michiel P.L. Adriaansen is werkzaam als docent recht bij Avans Hogeschool bij diverse opleidingen in het economische domein. Daarnaast is hij docent bij de opleiding Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is daar eveneens betrokken bij het deficiëntieprogramma van de opleidingen register accountancy, registercontroller en de mastercourse financiële planning.