Praktisch Gezondheidsrecht / Druk 16

Voorzijde
Inkijkexemplaar
59,95
Met 5% studentenkorting
Voor 56,95 i
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001298951
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: D.Y.A. van Meersbergen M.C.I.H. Biesaart
Druk: 16
Pagina's: 376
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Vervanger van: 9789001994525
NUR: Recht algemeen

Geschreven door prominente gezondheidsjuristen;

veel voorbeelden uit rechtspraak en zorgpraktijk;

goede balans tussen theorie en praktijk.

Praktisch Gezondheidsrecht is een toegankelijk handboek voor studenten die een opleiding tot zorg- of hulpverlener volgen. Het beschrijft een groot aantal belangrijke onderwerpen uit het gezondheidsrecht, zoals aansprakelijkheid, beroepenwetgeving, het beroepsgeheim, patiëntenrechten, abortus, orgaandonatie en beslissingen rond het levenseinde. De bij deze thema’s behorende actuele wetten en rechterlijke uitspraken worden op toegankelijke wijze beschreven.

Daarnaast komen de financiering en de inrichting van het zorgstelsel, de kwaliteit van zorg en het toezicht daarop aan bod. Het boek bevat een trefwoordenregister, waardoor het ook geschikt is als naslagwerk voor beleidsmakers, managers en hulpverleners. De theorie wordt royaal geïllustreerd met voorbeelden en rechtszaken, wat Praktisch Gezondheidsrecht al decennia lang tot een succesvol boek maakt.

Deze zestiende editie van Praktisch Gezondheidsrecht is herzien op basis van actuele ontwikkelingen. Zo is de wetgeving over verplichte zorg in de GGZ totaal vernieuwd; deze veranderingen worden helder en volledig beschreven. Euthanasie blijft een thema dat aan verandering onderhevig is; recente rechtszaken worden uitgelegd.

Motivatie van de auteur om dit boek te schrijven

“Ik miste een boek over gezondheidsrecht alleen. Toegankelijk genoeg voor niet-juristen, maar met genoeg diepgang voor beginnend juristen en opleidingen voor verpleegkundigen, artsen en andere zorgberoepen. Andere boeken bevatten ook andere mens-vakken, zoals ethiek. Als docent vond ik het veel werk om de vele wijzigingen in wetten en rechtspraak bij te houden. Zo’n boek is dan ideaal.”

Praktisch Gezondheidsrecht is geschreven voor opleidingen op het gebied van gezondheidszorg, in zowel het hbo als wo. Daarnaast is het boek geschikt voor de hbo-opleidingen Rechten. Ook beroepsbeoefenaren in de zorg, patiënten en managers in de zorg vinden in dit boek veel relevante informatie.

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. de antwoorden op de tussenvragen en eindvragen.

Praktisch Gezondheidsrecht is geschreven onder redactie van gezondheidsjurist en rechter mr. Diederik van Meersbergen en mr. Monique Biesaart, voorheen hbo-docent en universitair hoofddocent gezondheidsrecht bij het UMC Utrecht. Beiden publiceerden op het gebied van het gezondheidsrecht.

Lees meer