Praktisch Bedrijfsrecht / Druk 5 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
55,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001298876
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Mr.J.W.J Fiers MBA Mr.L. van Oosterhuot
Druk: 5
Pagina's: 277
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Vervanger van: 9789001899752
NUR: Ondernemingsrecht

- Sterke koppeling tussen de theorie en de praktijk;

- sluit aan bij de belevingswereld van hbo-studenten;

- bevat veel voorbeelden en oefencasussen.

Praktisch Bedrijfsrecht biedt inzicht in de belangrijkste juridische zaken die zich afspelen in het bedrijfsleven. Onderwerpen als rechtsvormen, vestiging, (koop)overeenkomsten, aansprakelijkheid, intellectueel eigendom, faillissement, personeel, mededinging, personen- en familierecht en internationale handel komen aan bod. Dit boek geeft docenten de ruimte om juridische onderwerpen uit te leggen naar de specifieke beroepspraktijk van hun studenten. Studenten zijn met dit boek in staat over dergelijke onderwerpen mee te praten en adviezen uit te brengen.

Deze herziene, vijfde editie van Praktisch Bedrijfsrecht is volledig geactualiseerd. Daarnaast zijn de krantenartikelen, voorbeelden en oefencasussen aangepast, zodat deze nog beter aansluiten bij de belevingswereld van de student.

Praktisch Bedrijfsrecht is geschikt voor de propedeutische fase en de hoofdfase van economische opleidingen waarbij Recht een wezenlijk onderdeel is, maar niet de hoofdmoot. Gedacht kan worden aan opleidingen als Bedrijfskunde, Commerciƫle Economie, Finance & Control of Ondernemerschap & Retail Management.

Studenten kunnen op de bijbehorende website antwoorden op vragen uit het boek en extra oefentoetsen vinden. Docenten hebben online toegang tot collegesheets.

In geval van omvangrijke wetswijzigingen die de huidige druk van het boek hebben gekruist, staat op de website een addendum die docenten en studenten kunnen gebruiken in plaats van de informatie in het boek.

Joris Fiers is werkzaam als directeur van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys en eerder verbonden als docent Recht aan de HAS Hogeschool in Den Bosch en als directeur aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg.

Loes van Oosterhout werkt onder andere als docent Bedrijfsrecht aan de opleiding Commerciƫle Economie van Avans Hogeschool in Den Bosch.