Van kleutertekening tot schrijven

Voorzijde
Achterzijde
48,95
Met 5% studentenkorting
Voor 46,50 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789001279141
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: M. Keulen & C. van Eerd-Smetsers
Druk: 1
Pagina's: 142
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2007
Categorie: Lerarenopleiding Taal
NUR: Pedagogiek

Van kleutertekening tot schrijven is een eigentijds standaardwerk over de schrijfontwikkeling van kinderen op de basisschool. Het boek sluit qua vorm en inhoud naadloos aan op de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijsveld. Het is in eerste instantie bedoeld voor pabostudenten, maar is ook heel geschikt voor de opleiding Speciaal Onderwijs en Interne begeleiding.

Het boek valt op door de glasheldere indeling waardoor het bijzonder praktisch en werkbaar is voor student en docent. Inhoudelijk maakt de student kennis met de drie ontwikkelingsfasen van het schrijvende kind op de basisschool. Daarbij komen per fase steeds de volgende vier aspecten aan bod: geschiedenis, didactiek, zorgverbreding en materialen.

Dit boek over de theorie en didactiek van het schrijfonderwijs leent zich uitstekend voor zelfstudie dankzij de praktijkgerichte (verdiepings) opdrachten. Een belangrijk onderdeel is oefening van de eigen vaardigheden ter voorbereiding op de stage en de beroepspraktijk. Daarmee is het boek geschikt voor competentiegericht opleiden.

Lees meer