Bedrijfseconomie voor het besturen van organisaties - opgaven / Druk 8 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
49,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001277819
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: André Heezen
Druk: 8
Pagina's: 360
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde algemeen

Uitdagende en praktische opgaven bij Bedrijfseconomie voor het besturen van organisaties;

ruime aandacht voor de context waarin een bedrijfseconomisch vraagstuk zich voordoet;

Bevat standaardopdrachten met een oplopende moeilijkheidsgraad.

Bedrijfseconomie voor het besturen van organisaties behandelt verschillende bedrijfseconomische vraagstukken – zoals het maken van een balans- en liquiditeitsbegroting – aan de hand van werkelijke gegevens van bestaande ondernemingen. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met bedrijfseconomische argumenten, maar ook met commerciële, fiscale en juridische aspecten. Dit standaardwerk is praktisch van opzet, de nadruk ligt op het verkrijgen van inzichten en het stellen van vragen die van belang zijn bij het besturen van organisaties. Daarbij worden ook multidisciplinaire verbanden gelegd. Zo leren studenten onder andere welke gevolgen de keuze van de rechtsvorm heeft voor de te betalen belastingen.

Deze vernieuwde, achtste editie van het opgavenboek is volledig aangepast aan het herziene, geactualiseerde hoofdboek. Zowel dit opgavenboek als het hoofdboek sluiten nu nog beter aan op de bedrijfseconomische praktijk.

De methode Bedrijfseconomie voor het besturen van organisaties (hoofdboek en opgavenboek) kan worden ingezet vanaf de propedeuse van opleidingen zoals Finance & Control, Accountancy, Bedrijfskunde, Commerciële economie en Ondernemerschap & Retail Management.

André Heezen is auteur van meerdere Noordhoff-uitgaves op het vlak van bedrijfseconomie. Hij heeft na zijn universitaire studie jarenlange ervaring opgedaan in het hoger beroeps- en universitair onderwijs. Ook is hij werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Deze ervaringen en zijn vele contacten met het bedrijfsleven, gebruikt Heezen om de theorie en de (onderwijs-)praktijk met elkaar te verbinden.