Bedrijfseconomie voor het besturen van organisaties / Druk 8

Voorzijde
Inkijkexemplaar
89,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 85,45 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001277789
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: André Heezen
Druk: 8
Opleiding: Technische Bedrijfskunde Logistics Engineering Logistics Management International Business & Finance Technische Bedrijfskunde (Tilburg)
Pagina's: 604
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Voorgeschreven bij: Hogeschool Rotterdam
Vervanger van: 9789001900083
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde algemeen

- Standaardwerk op het gebied van bedrijfseconomie;

- zeer toegankelijk door de praktische opzet;

- nadruk op het bijbrengen van bedrijfseconomisch inzicht.

Bedrijfseconomie voor het besturen van organisaties behandelt verschillende bedrijfseconomische vraagstukken – zoals het maken van een balans- en liquiditeitsbegroting – aan de hand van werkelijke gegevens van bestaande ondernemingen. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met bedrijfseconomische argumenten, maar ook met commerciële, fiscale en juridische aspecten. Dit standaardwerk is praktisch van opzet, de nadruk ligt op het verkrijgen van inzichten en het stellen van vragen die van belang zijn bij het besturen van organisaties. Daarbij worden ook multidisciplinaire verbanden gelegd. Zo leren studenten onder andere welke gevolgen de keuze van de rechtsvorm heeft voor de te betalen belastingen.

In deze vernieuwde, achtste editie van Bedrijfseconomie voor het besturen van organisaties is er ruime aandacht voor actuele thema’s zoals lineaire en circulaire economie en negatieve rente. Daarnaast worden nu ook onderwerpen zoals brede welvaart, netto boekhoudkundige waarde en interne rentabiliteit van investeringsprojecten besproken. In het kader van bedrijfsfaillissementen komt verder de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) aan bod. Ook zijn alle praktijkvoorbeelden in deze achtste editie vernieuwd, voor een nog betere aansluiting op de bedrijfseconomische realiteit.

Deze uitgave kan worden ingezet vanaf de propedeuse van opleidingen zoals Finance & Control, Accountancy, Bedrijfskunde, Commerciële economie en Ondernemerschap & Retail Management.

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving onder andere toetsen en (uitleg)video’s. Voor docenten staan er voorbeeldopdrachten, cases en collegesheets.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van Toets-op-Maat. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

André Heezen is auteur van meerdere Noordhoff-uitgaves op het vlak van bedrijfseconomie. Hij heeft na zijn universitaire studie jarenlange ervaring opgedaan in het hoger beroeps- en universitair onderwijs. Ook is hij werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Deze ervaringen en zijn vele contacten met het bedrijfsleven, gebruikt Heezen om de theorie en de (onderwijs-)praktijk met elkaar te verbinden.