Basisboek Ruimtelijke Ordening en Planologie / Druk 3

Voorzijde
64,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 61,70 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001277659
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Barbara van Schijndel
Druk: 3
Pagina's: 420
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Vervanger van: 9789001861353
Categorie: Economie Exact, Techniek & Onderzoek Bouwkunde & Civiele techniek
NUR: Landinrichting

De enige complete inleiding in het vakgebied Ruimtelijke Ordening en Planologie voor het hbo;

stimuleert studenten om zelf na te denken over omgevingsvraagstukken;

bevat veel casussen, opdrachten en oefeningen.

Basisboek Ruimtelijke Ordening en Planologie gaat over onze leefomgeving en hoe deze tot stand komt en tot stand gekomen is. Het boek geeft uitleg over de veel voorkomende typen ruimtegebruik in verschillende omgevingsgebieden en is bedoeld als inleiding op het vakgebied. De belangrijkste inzichten met betrekking tot planning, planvorming, beleidsafstemming en ruimtelijke wetvorming komen aan bod.

De hoofdstukken zijn per topic opgebouwd aan de hand van de vragen Waar, Wat, Waarom, Hoe, Wie en Waarmee. Deze duidelijke opbouw maakt het boek zeer goed hanteerbaar voor de student en maakt het voor docenten goed koppelbaar aan het lesprogramma

In deze herziene, derde editie van Basisboek Ruimtelijke Ordening en Planologie blijft de oorspronkelijke opzet en indeling gehandhaafd. Wel is er extra aandacht voor nieuwe omgevingswetgeving, circulaire economie, duurzaam bouwen en een gezonde leefomgeving. Bovendien is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd over transformatiegebieden, de open plekken binnen en buiten de stad.

Basisboek Ruimtelijke Ordening en Planologie is speciaal geschreven voor de propedeuse-fase van de opleiding HTO Built Environment. Het boek kan ook worden gebruikt binnen de opleidingen Vastgoed en makelaardij en Bedrijfskunde.

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. extra stof, vragen, links en een begrippenlijst. Voor docenten staan er uitwerkingen en PowerPoints.

Barbara van Schijndel is afgestudeerd als planoloog, werkte voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en werkt nu als docent aan BUAS, Breda University of Applied Science (voor heen NHTV).