Praktisch Consumentenrecht / Druk 1

Voorzijde
67,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 64,55 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001277376
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Y.M. Visscher W.T.G.M. Leusenkamp
Druk: 1
Pagina's: 226
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde algemeen

Praktische, uitgebreide en toegankelijke benadering van consumentenrecht;

neemt consumentenbescherming als uitgangspunt;

verduidelijkt de materie met handige schema’s.

Maak kennis met de eerste editie van Praktisch Consumentenrecht: een praktische benadering van consumentenrecht in alledaagse context. Het boek gaat van start met een oriëntatie op het actuele consumentenrecht, waarbij alle denkbare vragen van consumenten de revue passeren. Na bestudering van het boek kan de student al deze vragen beantwoorden.

Het boek behandelt de meest uiteenlopende zaken die voor consumenten relevant zijn, in toegankelijke bewoordingen. Aan bod komen o.a. het verbintenissenrecht en overeenkomstenrecht, koop en consumentenkoop, overeenkomst op afstand en buiten de verkoopruimte, overeenkomst van opdracht en aanneming van werk, vervoer en verblijf, abonnementen, oneerlijke handelspraktijken, geldzaken en verzekeren, en het oplossen van conflicten.

Aan de hand van vele vragen (voorzien van antwoorden) kunnen docent en student zien in hoeverre de stof is eigen gemaakt.

Doelgroep

Praktisch Consumentenrecht is een studieboek voor opleidingen waar consumentenbelangen centraal staan. Het is ook mogelijk om slechts enkele hoofdstukken te gebruiken voor specifieke thema’s.

Digitaal

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving antwoorden op de vragen in het boek.

Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf.

Over de auteurs

Mr. W.G.T.M. Leusenkamp is als hoofddocente recht/onderzoeker verbonden aan Academie Bestuur, Recht en Ruimte van Saxion. Zij is medeauteur van Gemeenterecht in de Praktijk en Mens en Recht. Hiernaast heeft ze ruime praktijkervaring als voorzitter/lid van bezwaarschriften- en klachtencommissies.

Mr. Y.M. Visscher was tot voorkort docent juridische vakken aan het hbo en is thans werkzaam als juridisch adviseur. Van haar hand verschenen tevens Mens en Recht, Praktisch Bestuursrecht, Praktisch Staatsrecht en Praktisch bestuursprocesrecht.