Psychodiagnostiek en assessment / Druk 2 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
31,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001120375
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Henk Verhoeven
Druk: 1
Pagina's: 294
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Categorie: Exact, Techniek & Onderzoek Sociale wetenschappen & gezondheidszorg Onderzoeksvaardigheden Psychologie
NUR: Psychologische testen en onderzoek

- Stapsgewijze behandeling van de psychodiagnostiek;

- praktische benadering en heldere voorbeelden;

- met omschrijvingen van de veelgebruikte testen.

Psychologische tests zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad, denk aan de Cito-toets, een beroepskeuzetest of een psychologische test tijdens een sollicitatieprocedure. Psychodiagnostiek en assessment geeft op praktische wijze de stappen van de diagnostische cyclus weer en verstrekt informatie over diagnostisch testen.

Het eerste deel biedt studenten inzicht in de juiste inzet van diagnostische instrumenten en de criteria waaraan ze moeten voldoen. Het tweede deel van het boek brengt de stappen in kaart die doorlopen worden om het probleem van een cliƫnt of werknemer in kaart te brengen. Het laatste deel maakt duidelijk dat diagnostiek meer is dan testen afnemen en gaat in op de geschiedenis van de psychodiagnostiek. Het boek is uitgebreid met twee nieuwe hoofdstukken over de veelgebruikte psychologische tests in Nederland en over de keerzijde van testgebruik.

Studenten hebben online toegang tot verschillende oefenvragen. Docenten kunnen op de bijbehorende website terecht voor ondersteunende tabellen en figuren.

Psychodiagnostiek en assessment is met name geschikt voor de opleidingen Toegepaste Psychologie en Human Resource Management.

Lees meer