Handbook Organisation and management / Druk 5

International Edition

Voorzijde
Inkijkexemplaar
87,95
Vóór 16:30 uur besteld,
vandaag verzonden
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001078256
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jos Marcus Nick van Dam
Druk: 5
Relevante opleidingen: Industrial Engineering and Management
Pagina's: 730
Taal: Engels
Verschijningsjaar: 2023
Voorgeschreven bij o.a.: Avans Hogeschool Fontys Hogescholen
Vervanger van: 9789001895648
NUR: Management algemeen

Handbook Organisation and Management, A Practical Approach is de Engelstalige editie van Handboek Organisatie en Management, een praktische benadering.

• Praktijkgerichte inleiding op het vakgebied;

• behandelt actuele thema’s zoals digitale business transformatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen;

• met uitgebreide online ondersteuning, talrijke opdrachten en actuele cases.

In deze interactieve inleiding op het vakgebied wordt de theorie van management en organisatie door Jos Marcus en Nick van Dam helder uitgelegd aan de hand van veel praktijkvoorbeelden. Het boek bestaat uit drie delen:

• Omgeving en Organisatie

• Mensen en Organisatie

• Structuur en Organisatie

Deze tiende editie van Handbook Organisation and Management is volledig herzien. Een greep uit de wijzigingen: In elk praktijkkader wordt een duidelijke link gelegd naar de Sustainable Development Goals (SDG's). Daarbij komen de klimaatakkoorden, de energietransitie, de stikstofproblematiek en duurzaamheid uitgebreid aan bod. Daarnaast is er meer aandacht voor diversiteit, inclusiviteit en Generatie-Z. Tot slot wordt ook ESG – de drie centrale factoren in het meten van de duurzaamheid van een belegging – besproken.

Handboek organisatie en management is geschikt voor de hoofdfase van alle (Engelstalige) heao-opleidingen die in het curriculum een stevige basis leggen op het gebied van Organisatie & Management.

Op de ondersteunende website Hoger onderwijs online vinden studenten meerkeuzevragen, praktijkcases en opdrachten en begrippentrainer. Voor docenten staan er oefentoetsen, cases en collegesheets.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl . Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Nick van Dam is internationaal erkend thought leader, adviseur, onderzoeker, bestsellerauteur en spreker op het gebied van (corporate) leren en leiderschapsontwikkeling. Hij is voormalig partner, Chief Learning Officer en HR Executive bij Deloitte en McKinsey & Company. Daarnaast is hij onder andere gelieerd aan McKinsey & Company als extern senior adviseur én hoogleraar aan IE University Madrid en Nyenrode Business Universiteit.

Jos Marcus studeerde economische wetenschappen aan de Vrije Leergangen-Vrije Universiteit (Bachelor degree) en bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit (Master degree) en is momenteel werkzaam bij de Hogeschool INHOLLAND, Diemen/Amsterdam. Een deel van zijn werk bestaat uit het coördineren van deeltijdopleidingen onder de naam Economie COMPACT. Centraal in deze onderwijsvorm staan action learning, teleleren en zelfstudie.