Handschriftdidactiek voor de pabo / Druk 1

Voorzijde
35,95
Leverbaar vanaf 3 juni
Met 5% studentenkorting
voor 34,15 i
+
Bestel
ISBN: 9789001039059
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Marion van der Meulen Lia Hesemans
Druk: 1
Pagina's: 384
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
NUR: Didactiek

• Helpt je om met beperkte onderwijstijd de basis voor het vak Schrijven te leggen op de basisschool;

• geeft kort en bondig de essentie weer van het vak handschriftonderwijs in onze digitale samenleving;

• biedt de student én professional volop tips en ideeën voor goede en leuke handschriftlessen.

Handschrift was lange tijd hét communicatiemiddel. In onze digitale maatschappij is de functie van handschrift volkomen veranderd. Deze functieverschuiving heeft effect op handschriftonderwijs: je kunt kiezen met welk schrijfmateriaal je werkt, welke letters je aanleert voor een persoonlijk handschrift en hoeveel tijd je besteedt aan handschriftonderwijs. Dit boek biedt pabostudenten volop achtergrondkennis en helpt het de goede keuzes te maken!

Handschriftdidaktiek voor de pabo is de opvolger van het eerder verschenen Tussen taal & teken. In deze nieuwe uitgave komen alle onderwerpen aan bod die van belang zijn voor goed en up-to-date handschriftonderwijs, zoals:

• De noodzaak van het aanleren van een leesbaar handschrift

• Hoe verloopt de ontwikkeling van de motoriek?

• Hoe kies je tussen verbonden schrift en blokschrift?

• Hoe ziet een goede schrijfles eruit?

• Hoe werk je aan een goede leerlijn en wat doe je in welke jaargroep?

• Wat doe je als het leren schrijven niet lukt?

• Maar ook: hoe kun je als student je eigen handschrift leesbaar maken?

Handschriftdidaktiek voor de pabo biedt je kort en bondig alle achtergrondinformatie die je nodig hebt om goed handschriftonderwijs te geven. Daarnaast staat het boek bol van de tips en ideeën per jaargroep om goede en leuke handschriftlessen te geven komen aan bod. Elk hoofdstuk begint met een casus zodat de theorie uit dit boek voor je ogen tot leven komt. De hoofdstukken eindigen met een samenvatting en vragen die de lezer kritisch laten nadenken over handschriftonderwijs.

Het boek is een praktische handreiking voor pabostudenten, -docenten en professionals in het basisonderwijs die hun schrijfonderwijs willen afstemmen op schrijven in de digitale samenleving van nu.

Marion van der Meulen is werkzaam als educatief auteur en is nog dagelijks betrokken bij het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe onderwijsconcepten. Lia Hesemans is werkzaam als schrijfdocent en schrijfcoach en werkt voor diverse educatieve uitgeverijen als (eind)redacteur.