Basisboek Bedrijfseconomie / Druk 13

Voorzijde
87,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 83,55 i
+
Bestel
ISBN: 9789001035174
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Wim Koetzier Rien Brouwers Olaf Leppink
Druk: 13
Pagina's: 532
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
Vervanger van: 9789001738228
NUR: Bedrijfseconomie

• Vormt een complete methode met een opgavenboek en een uitwerkingenboek;

• zeer geschikt voor zelfstandig studeren;

• met Engelstalige equivalent: Basics of Financial Management.

Basisboek Bedrijfseconomie is al ruim een kwart eeuw toonaangevend in het hoger economisch beroepsonderwijs. Studenten maken in de eerste hoofdstukken kennis met de belangrijkste economische concepten. De resterende hoofdstukken gaan dieper in op de vakgebieden financiering, management accounting en financial accounting.

Deze editie sluit naadloos aan op de Engelstalige equivalent Basics of Financial Management. De stof staat in een internationaal perspectief en bij de kernbegrippen is steeds de Engelstalige benaming opgenomen. Basisboek Bedrijfseconomie vormt een complete methode met een opgavenboek en een uitwerkingenboek. Studenten kunnen hiermee zelfstandig aan de slag.

Deze dertiende editie is op basis van gebruikersfeedback grondig herzien. Zo is het taalgebruik onder de loep genomen en toegankelijker gemaakt. Daarnaast is het aantal paragrafen in de delen 1 en 2 uitgebreid. Uiteraard is de stof geactualiseerd en zijn nieuwe onderwerpen toegevoegd, zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen en true pricing.

Andere onderwerpen zijn juist komen te vervallen, zoals de stille en geheime reserves bij de behandeling van het eigen vermogen. In plaats daarvan is de value gap tussen de intrinsieke waarde en marktkapitalisatie behandeld. Bij de schulden is de volgorde van de te behandelen onderwerpen aangepast naar de volgorde van afnemend belang voor de financiering van ondernemingen. In navolging van de Engelstalige (Amerikaanse) literatuur is de term verplichtingen (liabilities) gebruikt in plaats van de Nederlandse term vreemd vermogen.

Basisboek Bedrijfseconomie is geschreven voor de propedeusefase van economische hbo-opleidingen.

De auteurs hebben alle drie jarenlange ervaring als docent in het hoger economisch beroepsonderwijs én als auteur/onderzoeker met betrekking tot hun vakgebied.