Grondslagen van auditing en assurance / Druk 9

Voorzijde
71,95
Leverbaar vanaf 6 mei
Met 5% studentenkorting
voor 68,35 i
+
Bestel
ISBN: 9789001034474
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Barbara Majoor
Druk: 9
Pagina's: 272
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
Vervanger van: 9789001903190
NUR: Bedrijfskunde algemeen

• Eerste deel van de serie ‘Elementaire theorie accountantscontrole’;

• beschrijft stapsgewijs de fundamenten van accountantscontrole;

• nieuw: hoofdstuk over de beoordeling van Environmental, Social en Governance (ESG)-informatie in de jaarrekening.

Grondslagen van Auditing en Assurance bevat alle stof over de ethiek en onafhankelijkheid van een accountant, de kern van de uitvoering van een controle-opdracht en de verantwoordelijkheid van de accountant voor het constateren van fraude en witwassen. Daarnaast bespreken de auteurs de structuur van de wet- en regelgeving voor accountants en het kader van de verschillende (assurance-)opdrachten. De definities die worden gebruikt zijn ontleend aan de Handleiding Regelgeving Accountancy (HRA).

Deze herziene, negende editie is aangepast aan de actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Daarnaast is het boek uitgebreid met een nieuw hoofdstuk over de beoordeling van Environmental, Social en Governance (ESG)-informatie in de jaarrekening en de verklaring daarbij.

Grondslagen van Auditing en Assurance is geschreven voor zowel de propedeuse- als de hoofdfase van de opleidingen Accountancy en Finance & Control.

Op de bijbehorende website vinden studenten en docenten toetsen, opdrachten en cases.

Prof. dr. Barbara Majoor is hoogleraar en Vice-Rector Magnificus aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control. Majoor heeft relevante ervaring in de controlepraktijk als partner van KPMG (tot 2008) en Deloitte (tot 2015).