Motiverend coachen / Druk 1

Gespreksvoering voor duurzame gedragsverandering

Voorzijde
Inkijkexemplaar
38,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 37,00 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001034375
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Karen van Hoye Olivira Bolsius Marlies Jellema
Druk: 1
Pagina's: 216
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2023
NUR: Didactiek

- Leidt toekomstige (en ervaren) professionals door de theorie rondom veranderprocessen;

- zeer praktijkgerichte kennismaking met motiverend coachen;

- unieke aanpak waarbij een breed spectrum van coachen wordt belicht.

Professionals leren om een effectief coachingsgesprek te voeren is een kunst apart. De theorie is helder, maar de praktijk weerbarstig. We weten vanuit onderzoek en uit de praktijk veel over wat werkt in een coachgesprek en hoe veranderprocessen in elkaar steken. Eenmaal aan het werk komen studenten daarbij allerlei uitdagingen tegen, zoals omgaan met weerstand, het niet in beweging komen of ambivalentie. Het is voor studenten spannend om persoonlijke vragen te stellen en het voelt soms onwennig om zo doelgerichtheid te zijn.

Dit nieuwe boek Motiverend coachen | Gespreksvoering voor duurzame gedragsverandering leidt beginnende (en ervaren) professionals door de theorie van veranderen heen en laat hen door praktische casuïstiek, reflectievragen en opdrachten ervaren wat motiverend coachen inhoudt. We hanteren de term coach maar daar zou ook hulpverlener, docent, begeleider, therapeut, of ervaringsdeskundige gelezen kunnen worden.

Tijdens colleges kun je bij het boek aansluiten en daardoor veel ruimte creëren voor het trainen. Zo bouwen studenten tijdens de lessen hun houding, vaardigheden en zelfvertrouwen op.

Motiverend coachen leer je door een houding te ontwikkelingen, concrete gesprekstechnieken te leren toepassen en je bewust te zijn van het psychologisch proces van veranderen. Daarnaast zijn er concrete modellen waarmee gewerkt kan worden. Dit alles komt voorbij in dit boek. De aanpak van dit boek is uniek doordat het een breed spectrum van het coachen belicht en toch heel concreet en praktijkgericht is geschreven.

Motiverend coachen is geschreven voor mensgerichte beroepsopleidingen waarbij coachen op motivatie en veranderen onderdeel uitmaakt van de beroepspraktijk. Het boek sluit aan bij studenten die al enige kennis van basiscommunicatie hebben opgedaan. Hen wordt een wetenschappelijk kader over veranderen en effectieve coaching geboden.

Studenten vinden op de ondersteunende website Hoger onderwijs online ondersteunende informatie en oefenmateriaal.

Karen van Hoye werkt als docent bij Fontys Sporthogeschool. Naast het doceren is ze studiecoach en begeleidt ze verschillende studenten in hun traject naar sportkundige. In 2015 haalde ze haar PhD in de bewegingswetenschappen en bestudeerde ze hoe je als coach mensen kunt helpen in hun eigen gedragsverandering. Verder werkt ze als freelance Health Expert bij Leadlife waarbij ze mensen helpt hun eigen leven zo succesvol mogelijk te leiden.

Olivira Bolsius werkt als behandelaar, supervisor en trainer bij Iriszorg, verslavingszorg. Ze is gespecialiseerd in motiverende gespreksvoering en community reinforcement approach. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf Passie voor Motivatie. Ze geeft trainingen mgv, heeft CRA in Beeld bedacht, gemaakt en uitgegeven, werkt als trainingsacteur bij communicatietrainingen en geeft cursussen Tekenen bij je hulpverleningsgesprekken.

Marlies Jellema werkt als hogeschooldocent en programmaleider bij een aantal begeleidingskundige post-hbo opleidingen en heeft een bedrijf in professionele training en coaching. Zij is internationaal erkend trainer in motiverende gespreksvoering. Zij werkt vanuit de positieve psychologie en aanverwante stromingen zoals het oplossingsgericht werken, acceptance and commitment-training en motiverende gespreksvoering.