Meso-economie en bedrijfsomgeving / Druk 8

Een bedrijfstakanalyse

Voorzijde
Inkijkexemplaar
78,00
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 74,10 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001010584
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Ad Marijs Wim Hulleman
Druk: 8
Pagina's: 212
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Vervanger van: 9789001900045
NUR: Algemene economie

- Analyse van de concurrentie tussen ondernemingen staat centraal, vanuit micro-economisch perspectief én meso-economisch perspectief;

- zeer geschikt om de concurrentie-intensiteit en concurrentieposities op concrete markten en voor concrete ondernemingen vast te stellen;

- geeft inzicht in de strategische mogelijkheden die ondernemingen hebben om hun concurrentiepositie te verbeteren.

Meso-economie en bedrijfsomgeving is de enige geïntegreerde methode voor bedrijfstakanalyse waarin een verband wordt gelegd tussen de bedrijfstakomgeving en bedrijfsbeslissingen. Met dit boek kunnen studenten vanuit een praktische invalshoek verschillende analyses uitvoeren. Zo kunnen ze de intensiteit van de concurrentie analyseren, de concurrentiepositie van individuele ondernemingen vaststellen en analyseren welke gevolgen het ondernemingsbeleid heeft op de concurrentiepositie.

Het boek is onderdeel van de serie Algemene economie en bedrijfsomgeving van Marijs en Hulleman.

In deze vernieuwde, achtste editie van Meso-economie en bedrijfsomgeving is er ruime aandacht voor de toenemende marktmacht van grote ondernemingen, bijvoorbeeld in de big tech. Daarnaast zijn alle casussen aangepast aan de hand van de meest recente ontwikkelingen.

Meso-economie en bedrijfsomgeving richt zich op hbo-studenten die zich voorbereiden op een kaderfunctie in het bedrijfsleven of bij de overheid. Het boek is met name geschikt voor de opleidingen Accounting & Control, Bedrijfseconomie, Commerciële Economie, Bedrijfskunde MER.

Studenten en docenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. een overzicht van de leerdoelen, opgaven, een begrippentrainer, toetsen en samenvattingen.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van Toets-op-Maat. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Ad Marijs was als docent algemene economie verbonden aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Hij schrijft al meer dan 25 jaar over dit onderwerp en is samen met Wim Hulleman auteur van de gehele serie Algemene economie en bedrijfsomgeving.

Wim Hulleman is als docent algemene economie verbonden aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Hij schrijft al meer dan 25 jaar over dit onderwerp en is samen met Ad Marijs auteur van de gehele serie Algemene economie en bedrijfsomgeving.