Voedselveiligheid: Microbiologie en Conserveren (incl. Digitale Module)

Voorzijde
48,75
Levertijd: 7 werkdagen
+
Bestel
ISBN: 8717247012896
Uitgever: Ontwikkelcentrum
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: T. Hoeve
Druk: 1
Pagina's: 217
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
NUR: Non-boeken algemeen

Micro-organismen zijn onmisbaar voor de productie van voedingsmiddelen als kaas, brood, bier en zuurkool. Maar bepaalde micro-organismen veroorzaken voedselinfecties en voedselvergiftigingen. De module Voedselveiligheid: microbiologie en conserveren behandelt de groeiomstandigheden en eigenschappen van nuttige en schadelijke micro-organismen. Ook komen microbiologische controles aan bod waarmee de voedselveiligheid en de voedselkwaliteit kan worden onderzocht en geborgd.

Bij het conserveren van voedingsmiddelen ligt de focus op het doden, remmen, verwijderen òf juist vermeerderen van micro-organismen. De diverse conserveringstechnieken, zowel traditionele als nieuwe, worden uitgebreid besproken in deze module. Ook de mogelijkheden die een verpakking biedt om voedsel te verduurzamen, komen aan bod. Deze module is interactief van opzet. Naast het lesboek heb je toegang tot de digitale module van deze uitgave. Hier vind je naast de interactieve extra’s zoals video’s, animaties en links ook toetsen en praktijkopdrachten*.

De module Voedselveiligheid: microbiologie en conserveren sluit aan bij Kerntaak 1 van het Basisdeel Draagt zorg voor voedselveiligheid (B1-K1) uit het kwalificatiedossier Voeding, niveau 3 en 4. Deze module is geschikt voor de kwalificaties voeding en technologie, voeding en kwaliteit, voeding en voorlichting.

Deze module is tevens als digitale module beschikbaar en maakt onderdeel uit van de Startpagina Voeding.

* Na activatie van de licentie heb je 12 maanden toegang tot de digitale module.