Meetkunde: Voor de lerarenopleiding

Voorzijde
Huidige versie niet beschikbaar:

Meetkunde: Voor de lerarenopleiding

ISBN: 2030000000784
Uitgever: Ten Brink Uitgevers
Auteur: Evelien Bus e.a.
Druk: 1

Meetkunde: Voor de lerarenopleiding

Uit de serie: Wiskunde voor leerlingen van 12-16

Het boek maakt deel uit van een oorspronkelijke serie van drie werkboeken voor de opleiding tot wiskundeleraar, met als onderwerpen: Algebra, Meetkunde en Rekenen. Het is een ingrijpende bewerking van de uitgave uit 1997. Een andere indeling en vooral ook actualisering leidde tot deze nieuwe versie.

Het boek bevat een overzicht van de onderwerpen van het meetkundeprogramma voor leerlingen van 12 tot 16 jaar. In detail richt het zich vooral op de kijkmeetkunde, het meest onbekende en uitdagende onderdeel in het wiskundeprogramma van 12 tot 16. Die kijkmeetkunde gaat over kijklijnen tussen oog en voorwerp, zichtbaar gemaakt in bovenaanzicht of zijaanzicht, en over verklaringen van de manier waarop we dingen zien. Deze meetkunde kan niet losgemaakt worden van de alledaagse werkelijkheid. In het boek wordt veelvuldig gebruikgemaakt van schoolboeken. Ook voor de andere onderdelen van het meetkundeprogramma worden veel voorbeelden uit methoden gebruikt. Het is goed die schoolboeken in de buurt te hebben.

Het boek is zo geschreven dat ook delen uit het boek gedaan kunnen worden. Van de volgorde van de hoofdstukken kan afgeweken worden.