Zoekfilters
Resultaten (7)
morgen verzonden
Het anti-age-dieet
2014 || Paperback || Helen Vlassara || Ronde Tafel, SU De
Ze zijn giftig en je krijgt ze dagelijks binnen: advanced glycation end products ofwel AGEs. Moderne voeding staat er stijf van. Tijdens de bereiding thuis kan het gehalte nog verder oplopen. Vrijwel niemand heeft van AGEs gehoord, maar dat staat op het punt te veranderen: AGEs gaan de wereld van voeding en gezondheid op de kop zetten.
Met baanbrekend onderzoek heeft prof. dr. Helen Vlassara aangetoond dat het verminderen van de AGEs die we via voeding binnenkrijgen, tot grote gezondheidswins...
morgen verzonden
Mosterd / druk 1
zelf mosterd maken en koken met mosterd
Paperback || Erik Hermkens || Brave New Books
Mosterd: iedereen kent het. Maar hoe wordt mosterd gemaakt? Welke mosterdsoorten zijn er? Hoe is mosterd ontdekt? De antwoorden vindt u in dit boek. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u zelf mosterd kunt maken. Voor een gemakkelijke start kunt u kiezen uit de vele voorbeeld recepten. Foto's maken alles duidelijk zodat u in een handomdraai een verrassende nieuwe mosterd op tafel kunt zetten!
morgen verzonden
Sus Scrofa in de pot
hoe je een wild zwijn lekker klaar maakt
2016 || Paperback || Donald Buijtendorp e.a. || ABC Distributie
'Sus Scrofa in de Pot. Hoe je wild zwijn lekker klaar maakt', heet het nieuwe boek van Donald Buijtendorp en Ed van de Schootbrugge. Dat het over wild zwijn gaat zal duidelijk zijn. Net als het vorig jaar uitgekomen boek over de wilde gans is het een kookboek. Maar wel met alles erbij dat je eigenlijk van de diersoort wild zwijn hoort te weten. Het wild zwijn is puur, eerlijk en duurzaam. En hartstikke wild. Juist daarom is Herman ter Weele van Slagerij/wildhandel ter Weele & Zn uit Oene als ...
morgen verzonden
Nooit geweten dat je vergeet-mij-nietjes kan eten
2014 || Paperback || Anneke Bleeker || Succesboeken
Anneke Bleeker heeft als doel om door middel van haar boeken, lezingen
en wandelingen zoveel mogelijk mensen te inspireren, en open te staan
voor al die gewassen en kruiden die letterlijk 'in
het wild', in een goede omgeving om ons heen groeien.
Als men hier voor openstaat, zullen
velen ontdekken hoe wij onze dagelijkse maaltijden
gezonder kunnen maken en gezelliger
kunnen presenteren. Zo ontstaat er ook een
enthousiasme om hiermee in de eigen keuken
aan de slag te gaan.
Dan zullen onze maal...
morgen verzonden
BioBudget / druk 2
2014 || Paperback || Natasja Oehlen || Loopvis || met inkijkexemplaar
Wat betekent dat nou eigenlijk: biologisch? Bestaan er superfoods die wél betaalbaar zijn? En hoe kweek je zonder al te veel inspanning zelf groene vingers? Dit alles en nog veel meer vind je in dit propvolle boek.
Met meer dan 80 budgetrecepten met biologische groenten in de hoofdrol!
morgen verzonden
De voedselzandloper / Druk 50 (Heruitgave)
over afvallen en langer jong blijven
2015 || Paperback || Kris Verburgh || Prometheus Bert Bakker
In De voedselzandloper bewijst arts Kris Verburgh dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. De voedselzandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloper is niet alleen een boek dat vele diëten en voedingsmythes doorprikt, het is een nieuw model dat een alternatief biedt voor de...
morgen verzonden
Wat trakteer jij ?
Paperback || Marianne Amerika || Brave New Books
Bij een jarige job hoort natuurlijk een spetterende traktatie om uit te delen. Jammer genoeg worden er steeds vaker minder gezonde traktaties uitgedeeld. Dat wil niet zeggen dat alle traktaties per definitie ongezond zijn.
De traktaties die ik in dit boekje heb gezet passen in een gezond voedingspatroon van een kind. Ze bevatten niet te veel calorieën en niet te veel verzadigd vet en ze kunnen samen met de jarige worden gemaakt.
www.marianne-amerika.nl