Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenResultaten (7)
morgen verzonden
MED
Een kookboek
2021 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Haar eerste kookboek schreef ze voor Egyptische vluchtelingen verspreid over de wereld, om hen te helpen de belangrijke elementen van hun cultuur te bewaren. Vijftig jaar later gelden de standaardwerken van de Brits-Egyptische Claudia Roden als inspiratiebron voor moderne topchefs als Yotam Ottolenghi en Jamie Oliver.
Nu, circa 25 jaar nadat haar laatste boek werd uitgegeven, is MED het resultaat van jarenlang zoeken naar recepturen, testen van gerechten en noteren van verhalen uit de landen ...
morgen verzonden
Uit de keuken van Xi'an Famous Foods
Van het West-Chinese Xi'an naar de keukens van Chinatown, New York
2022 || Hardcover || Jason Wang || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
'In de winter van 2005 opende een hardwerkende immigrant genaamd David Shi (ook bekend als mijn vader) een winkel in Flushing, New York, om boba of bubbletea te verkopen - taaie tapiocaparels in een mengsel van suiker en poederthee, op smaak gebracht met siroop die smaakt naar nepmango. Maar in New York schoten, ook toen al, bubbleteawinkels
als paddenstoelen uit de grond en was de concurrentie hevig. Dus mijn vader besloot 't anders te gaan doen. Vanuit een piepkleine keuken begon hij het ete...
morgen verzonden
Wereldwijd Borreltijd
Reis rond de wereld in 80 bites & drinks
2021 || Hardcover || Susan Aretz || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
morgen verzonden
Ottolenghi testkeuken - Shelf Love (Nederlandstalige editie)
Simpele recepten voor elke dag
2021 || Hardcover || Yotam Ottolenghi e.a. || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Of ze nu nieuwe recepten bedenken of thuis voor zichzelf koken, het Ottolenghi Test Keuken-team doet wat we allemaal doen: ze plunderen hun keukens. Maar dan toveren ze alles wat ze vinden om tot toegankelijke, geruststellende creaties met een 'Ottolenghi'-twist.
Voor de eerste keer verwelkomt het Test Keuken-team ons in hun creatieve ruimte. Hun gerechten bevatten alle smaak en originaliteit die we van Ottolenghi verwachten, maar bieden meer flexibiliteit om ze eigen te maken, met behulp van ...
morgen verzonden
Oh My Foodness!
De lekkerste comfortfoodrecepten
2021 || Hardcover || Sabine Koning || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Onweerstaanbare guilty pleasure-recepten zonder concessies
In navolging van haar eerste kookboek komt foodie en guilty pleasures-koningin Sabine Koning met een nieuw boek vol échte lekkernijen. In Oh My Foodness! vind je 50 recepten waarin geen concessies worden gedaan. Zelfgemaakt brood met drie soorten kaas, een brownie-trifle met chocolademousse en vanilleroom, de welbekende Big Mac omgetoverd tot een pizza... Niets is te gek.
Met Oh My Foodness! heb je een kookboek in handen waar je insta...
morgen verzonden
BeterBBQ - Groots grillen op de gas-bbq
2021 || Hardcover || Jeroen Hazebroek e.a. || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
De gasbuitenkeuken wordt vaak alleen voor het grillen van stoere steaks en burgers gebruikt. Je steekt hem aan als je thuiskomt en het is een snelle, fijne manier om dagelijks van de barbecue te eten. Leonard Elenbaas en Jeroen Hazebroek nemen je mee op een grootse kookexpeditie met je eigen gas-BBQ. Leer grote stukken vlees te bereiden en maak slim gebruik van temperatuurzones door bijvoorbeeld een druipschaal of gietijzeren pan in te zetten. Hazebroek en Elenbaas gebruiken in dit boek alle ...
morgen verzonden
Mevrouw Hamersma verzamelde recepten
Met de wijnen van meneer Hamersma
2021 || Hardcover || Karin Hamersma || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Mevrouw Hamersma is niet alleen eigenaar en naamgever van de gelijknamige kookboekwinkel in de Amsterdamse Pijp, zij verzorgt ook al bijna tien jaar de gerechten voor 'Mevrouw en meneer Hamersma.' Deze populaire rubriek verschijnt wekelijks in Het Parool en staat inmiddels ook in AD Magazine. Daarvoor put mevrouw Hamersma uit de duizenden kookboeken waarmee zij zich omringd weet. De door haar 'verzamelde recepten' van collega-koks en kookboekschrijvers belanden wekelijks bij ruim 1,4 miljoen ...