Zoekfilters
Wijn en dranken (6)
dinsdag verzonden
Wine Folly Masterclass
2021 || Paperback || Madeline Puckette e.a. || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
Wine Folly Masterclass is de uitgebreidere wijngids en zit bomvol nieuwe informatie voor wijnliefhebbers.
Wine Folly Masterclass is een must-have voor alle vinologen en liefhebbers die hun wijnkennis op een leuke en praktische manier willen vergroten.
De oorspronkelijke uitgave Wine Folly is uitgegroeid tot een ware sensatie, dankzij de inventieve, overzichtelijke manier om alles over wijn te leren. De nieuwe Wine Folly Masterclass is de perfecte gids voor iedereen die zijn wijnkennis verder ...
dinsdag verzonden
Bio(dynamische) en natuurlijke wijn
Logisch!, dynamisch!, natuurlijk?
2018 || Hardcover || Jasper Van Papeghem || Exhibitions International || met inkijkexemplaar
Wijnliefhebbers - en zijn we dat niet allemaal? - zien vaak door de bomen het bos niet meer. Biologisch is in de keuken en bij de meeste mensen thuis al lang geen onbekende meer, eerder een must, maar de wijnen lijken in ons aankoopgedrag wat achterop te hinken. Biowijn, dat is toch troebele wijn die niet zo fris ruikt? In sommige restaurants kiezen jonge sommeliers inderdaad al eens voor heel bizarre wijnen met een niet meteen appetijtelijke neus, maar er zijn heus wel heerlijke ontdekkingen...
dinsdag verzonden
Dessertwijnen
Paperback || Rudolf Pierik || U2pi BV || met inkijkexemplaar
Prof.Dr.Ir. R.L.M. Pierik, emeritus hoogleraar van Wageningen Universiteit en Research Centrum, wordt ook wel de wijnprofessor genoemd. Hij was verbonden aan de Vakgroep Tuinbouwplantenteelt met als vakspecialisatie Plantaardige Cel-, Weefsel en Orgaankweek (het klonen van planten).
Van zijn hand verschenen vanaf 1996 talrijke wijnboeken: Port, Wijnwijsheden, Rode Bordeaux, Is wijn gezond (de rol van alcohol), Spaanse Wijnen, Duitse Wijnen en Zuid-Franse Wijnen. In de periode 1999, 2002 en 20...
dinsdag verzonden
Cocktailkenner word je zo
2018 || Hardcover || Mickael Guidot || Good Cook B.V.
Cocktails: iedereen drinkt er wel eens een en weet wat het zijn. Maar als je denkt dat een cocktail gewoon een mengsel is, heb je het mis. Elke cocktail is grondig doordacht om je de ultieme geur- en smaakbeleving te geven. De kunst van het mixen van een cocktail vertoont veel gelijkenis met de gastronomie. Welkom in de wondere cocktailwereld!
Leer alles over de essentiƫle benodigdheden, het verschil tussen shaken en stirred, de technieken om te mixen als een prof, het herkennen van een goe...
dinsdag verzonden
Brewing by Design
Passie voor Bierbrouwen
Paperback || Christiaan Salomons || Mijnbestseller.nl || met inkijkexemplaar
Na bijna vijf jaar hobbymatig bierbrouwen werd het tijd om terug te blikken op deze bijzondere ervaring. Doormiddel van het goed documenteren van alle brouwsessies, dus ook de dingen die niet zo goed gingen, ontstond een verhaal dat verteld moest worden. Brewing by Design, Passie voor Bierbrouwen levert een kijk op het brouwen en de stappen die daaraan vooraf gegaan zijn. Iedereen kan in principe bierbrouwen. Wel moet je je goed voorbereiden. Ook moet je durven, om steeds weer een nieuw nivea...
dinsdag verzonden
De nieuwe Wijnsurvivalgids / Druk 4 (Heruitgave)
Paperback || Ilja Gort || Slurp Publishers