Zoekfilters
Vegetarische kookboeken (8)
maandag verzonden
Homegrown.
60 recepten en ideeën voor en lokaal, vitaal en zelfvoorzienend leven
2022 || Hardcover || Kyra de Vreeze || Kosmos Uitgevers || met inkijkexemplaar
Kyra de Vreeze leert je in ‘homegrown.’ hoe je kookt met lokale en zelfgeteelde seizoensproducten. We vinden het vanzelfsprekend dat de supermarkten vol liggen met prachtig geteelde groenten, maar wat weten we zelf eigenlijk over het telen, verwerken en conserveren van eten? Pak de regie terug en ontdek hoe je met liefde voor de aarde voedsel kunt verbouwen en kunt koken (ja, ook in de stad!). Het resultaat is dat je je nog nooit zo goed gevoed en vitaal gevoeld hebt.
‘Sommige gezondhei...
maandag verzonden
Lekker vegetarisch koken in weinig tijd
Heerlijke recepten voor het hele gezin
2022 || Hardcover || Sara ASK || Centrale Uitgeverij Deltas || met inkijkexemplaar
Heb je weinig tijd om te koken, maar wil je wel toch een lekkere, vegetarische maaltijd serveren voor jezelf of je gezin? In dit boek vind je meer dan 50 veggie gerechten die in een mum van tijd klaar zijn en geen oneindige boodschappenlijst vereisen. Wat dacht je van een heerlijke bloemkoolburger, een snelle quesadilla of een lasagne van restjes? Ga aan de slag met de recepten in dit boek en maak tijd voor dat wat er écht toe doet: gezellig samen genieten van een heerlijke maaltijd met het ...
maandag verzonden
no waste GROENTEN
van wortel tot loof in 6 seizoenen
2022 || Hardcover || Sophie Gordon || Good Cook B.V.
Van Wortel tot loof in 6 seizoenen
Haal alles uit groenten! Nog steeds verspillen we te
veel voedsel. Een te royale inkoop, verwarring over
tht-data, het incorrect bewaren van voedsel of een
niet zo frisse aanblik zijn allemaal redenen om goede
ingrediënten weg te doen. Met no waste GROENTEN
krijg je niet alleen fantastische vegan recepten met
groenten (en fruit) in de hoofdrol maar gebruik je
alles van de groenten, van wortel tot loof, met verrassende
bewaar- en anti-verspillingstips.
Begin...
maandag verzonden
De Winkler keukenprins
2022 || Hardcover || Pierre Winkler || Citrus
De Winkler keukenprins bevat meer dan honderd
suggesties voor heerlijke en complete maaltijden en
desserts met groente als basis. Alle maaltijden bestaan uit meerdere groentecomponenten, zonder vlees, vis, rijst en pasta. De recepten van deze groentecomponenten kun je ook zelf naar eigen smaak en creatief inzicht eindeloos combineren.
De recepten zijn helder beschreven en niet ingewikkeld.
Veel recepten zijn ruim voor aanvang van de maaltijd te maken. Lekker én relaxed koken is het motto!
De...
maandag verzonden
The Green Kitchen Quick & Slow
2022 || Hardcover || David Frenkiel e.a. || Becht
'The Green Kitchen' is terug! Met 'The Green Kitchen Quick + Slow' hebben David Frenkiel en Luise Vindahl opnieuw een vegetarisch kookboek vol heerlijke recepten neergezet. Met snelle vegetarische recepten voor doordeweeks en lekkere uitgebreide vegetarische feestmaaltijden voor in het weekend is dit boek perfect voor iedereen. Start je dag met lekkere jam-boekweitrepen en kook 's avonds een snelle gezonde pasta met miso en tempé. Heb je meer tijd? Bereid dan heerlijke kimchi-quinoaburgers m...
maandag verzonden
500 vegetarische BBQ gerechten
500 creatieve en originele gerechten voor een spetterende BBQ!
2022 || Hardcover || Valentina Harris || Veltman Uitgevers B.V.
Organiseer een barbecue om nooit te vergeten met een selectie gerechten uit 500 vegetarische BBQ gerechten. Laat de kant-en-klare vegaburgers en standaard salades uit de supermarkt liggen en verras je gasten met pittige maisburgers en kebab met champignons en halloumi en serveer dit met een salade van watermeloen en feta en gegrilde artisjokken. Sluit af met in brandy gesmoorde banaan.
maandag verzonden
Onze Smaken van Zuid-Frankrijk
De plant-based keuken van Stefanie
2022 || Hardcover || Stefanie Van Haudenhove e.a. || Stichting Kunstboek
maandag verzonden
Verrukkelijk vegan
Inspirerende recepten voor iedere gelegenheid
2022 || Hardcover || Pauline BOSSDORF || Centrale Uitgeverij Deltas || met inkijkexemplaar
Plantaardig, lekker en gezond: in dit boek laat foodblogster Pauline Bossdorf je zien hoe je heerlijke vegan maaltijden zonder al te veel moeite op tafel tovert. Of je nu op zoek bent naar eenvoudige, doordeweekse recepten, fingerfood voor feestjes of het perfecte gerecht voor een etentje met vrienden - je vindt er ideeën voor elke gelegenheid. Bovendien zijn alle recepten vrij van geraffineerde suikers en tarwe. Kortom, met dit prachtige kookboek geniet je van verrukkelijke voedzame recepte...