Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenTechniek (<12 jaar) (2)
IJs
2020 || Hardcover || Diana Doornenbal || Documentatiecentrum
Softijs, Italiaans ijs, waterijs… mmm! Er zijn veel soorten
ijs: met slagroom of met een dip, op een stokje of in een
deftige coupe. Hoe worden al die lekkere ijsjes gemaakt?
Wat zit erin?
Kijk mee bij de eigenaren van een ijssalon in Limburg,
die al veel prijzen hebben gewonnen met hun
zelfgemaakte ijs. Wat is hun geheim?
Veel mensen kopen ijs in de supermarkt. Dat ijs komt uit
de fabriek. Hoe maken ze daar ijs?
Zeep
Paperback || Diana Doornenbal || Documentatiecentrum
Zeep is een bijzonder product. Het maakt
schoon en fris en het ruikt ook nog eens lekker!
Wat is zeep eigenlijk? Hoe werkt zeep? Er zijn
heel veel verschillende zepen te koop. In allerlei
vormen, kleuren en geuren. Wat zijn eigenlijk
de verschillen? Laat je wegwijs maken in de
wereld van zeep en shampoo. Lees ook over een
Amsterdamse zeepmakerij waar met de hand
zeep wordt gemaakt. Dus niet met machines.
Een beetje zoals vroeger.