Eten en drinken algemeen (10)
maandag verzonden
Soepbijbel
Van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep
Hardcover || Heleen, Timmermans || Carrera culinair || met inkijkexemplaar
In Soepbijbel vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is voor elke dag. Van klassiekers als tomatensoep, snert, bouillabaisse en gazpacho tot originele, moderne recepten als witlof-kastanjesoep, Japanse misosoep, romige Parmezaansoep en mediterrane amandel-saffraansoep. Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alle technieken die komen kijken bij het maken van ...
maandag verzonden
Groentebijbel, van aardappelpuree tot zuringsouffle
van aardappelpuree tot zuringsouffle
2022 || Hardcover || Mari Maris || Carrera culinair || met inkijkexemplaar
Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is Groentebijbel het standaardwerk over groenten.Mari Maris besloot om na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen te hangen en groenten te gaan verbouwen. Groentebijbel is geen vegetarisch kookboek maar een standaardwerk waarin Maris haar ervaringen als kok en groenteboer bijeen heeft gebracht. Ook laat ze zien hoe de groenten groeien en weet ze over elke groentesoort interessa...
maandag verzonden
De bijbel van de Indiase keuken (Heruitgave)
2023 || Paperback || Joshi Paulami || Carrera culinair
maandag verzonden
Havermoutje
70 havermoutrecepten van pasta tot pannenkoek
2019 || Hardcover || Pascalle Bonnier e.a. || Carrera culinair || met inkijkexemplaar
Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker en veelzijdig in gebruik. Maar wat kán je er eigenlijk allemaal mee? In 70 recepten tonen Pascalle Bonnier en Mathijs Kok de oneindige mogelijkheden met haver als basis. Van brood tot burger, van soep tot stroopwafel, van cake tot cappuccino, van pasta tot pannenkoek. Voor elk moment op de dag is er een havermoutje!Pascalle Bonnier en Mathijs Kok is havermout met de paplepel ingegoten. Ze gaan de deur niet uit zonder hun dagelijks...
maandag verzonden
Pure Veg
70 vegetarische recepten uit India
2023 || Hardcover || Paulami Joshi || Carrera culinair
In India is vegetarisch eten een belangrijk onderdeel van de eetcultuur. Een groot deel van de bevolking is vegetariër, waardoor de Indiase keuken eindeloos veel vegetarische gerechten kent.
In Vega India deelt Paulami Joshi alle voedzame en vegetarische maaltijden die ze thuis graag maakt. Het zijn stuk voor stuk gerechten waar je een goed gevoel van krijgt, want de Indiase keuken is bij uitstek een gezonde keuken die past bij een modern en voedzaam voedingspatroon - of je nu minder dierlij...
maandag verzonden
De bijbel van de Indonesische keuken (Heruitgave)
2023 || Paperback || Maureen Tan || Carrera culinair
maandag verzonden
Worstbijbel
Van malen tot knopen en van drogen tot roken
Hardcover || Meneer Wateetons e.a. || Carrera culinair || met inkijkexemplaar
Meneer Wateetons onthult alle slagersgeheimen en laat zien hoe je een worst draait, vult, knoopt, rookt en droogt. Aan de hand van uitgebreide instructies en duidelijke stap-voor-stapfoto's worden alle technieken van het worst maken uitgelegd. Hij leert je hoe je zelf braadworst, gekookte worst, leverworst, bloedworst, droge worst en zelfs vegetarische worst kunt maken, en hoe je die worsten het lekkerst kunt bereiden aan de hand van bijzondere recepten. Deze ode aan de worst is er voor de am...
Marseille: Havenkookboek van een stuurloze scheepskok
2024 || Hardcover || Derk Jan Wooldrik || Carrera culinair
maandag verzonden
Met Lynn de keuken in
2023 || Hardcover || Lynn van de Vorst || Carrera culinair || met inkijkexemplaar
Of het nu weekend is of een doodgewone doordeweekse dag: Met Lynn de keuken in staat garant voor zeven dagen per week lekker eten. Lynn kookt toegankelijk en ongecompliceerd, maar altijd bourgondisch en hoog op smaak. Ze is praktisch ingesteld en weet als geen ander met minimale inspanningen het maximale uit ieder gerecht te halen. Van snelle gerechten (die sowieso tot je vaste repertoire gaan behoren) tot uitgebreide borreltafels, en van koken uit je koelkast tot aan het hosten van etentjes;...
maandag verzonden
Pizzabijbel (Heruitgave)
2023 || Paperback || Simon Giaccotto || Carrera culinair