Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenEten en drinken algemeen (7)
Raw
Shocking chocoladeverhalen en recepten
2026 || Hardcover || Julius Persoone || Lannoo
In dit boek leer je Julius Persoone kennen, als chocolatier, als persoon, maar bovenal als kunstenaar. Duik mee achter de schermen en in het leven van Julius: hoe hij zich op eigenzinnige wijze loswrikte van de roem van zijn geliefde vader. Hoe hij als kind al ambitieus droomde, zich eerst verzette tegen zijn roeping, maar zich er uiteindelijk als een tijger in vastbeet.
Altijd eerlijk, met een grenzeloze nieuwsgierigheid en een ongeziene drive voor iemand van zo'n jonge leeftijd. Met veertig...
Gone fishing
Oostendse recepten recht uit de Noordzee
2026 || Hardcover || STAD OOSTENDE e.a. || Lannoo
In het prachtige kook- en genietboek Gone Fishing koken de meest creatieve chefs van Oostende met het beste dat de Noordzee te bieden heeft. Vierentwintig toppers zoals Dimitri Proost (Haut), Michiel Rabaey (Storm) en Willem Hiele koken de sterren van de hemel met courante vissoorten en schaaldieren uit de Noordzee. De gerechten worden zo helder uitgelegd dat je ze thuis ook kunt klaarmaken. Foodwriter Femke Vandevelde vertelt het verhaal van de chefs, hun passie voor vis en dat van Oostende ...
Airfryer like a chef
Heerlijke recepten van topchefs
2026 || Hardcover || Claudia Allemeersch || Lannoo
Voor haar nieuwste boek ging Claudia Allemeersch op zoek naar topchefs die nog nooit met een airfryer gewerkt hadden en leerde ze hen de kneepjes van het superhandige apparaat.
Samen zetten ze het lievelingsgerecht van de chef om in een versie voor de airfryer. Chefs als Wout Bru (Sanglier des Ardennes, Durbuy), Steven Hinnekens (Le Nord, Roeselare), Hendrik Van Dierendonck, Maarten Bouckaert (Castor), Roger van Damme en Christophe Van den Berghe (Café de Paris, Knokke) passeren de revue en ...
De voedselbos keuken
80 heerlijke recepten met langlevende planten
2026 || Hardcover || Simon Verboom e.a. || Lannoo
Een voedselbos is een door mensen aangelegd ecosysteem dat gebaseerd is op de structuur van een natuurlijk bos, maar waarin vooral planten groeien die eetbaar zijn, zoals fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden, klimplanten en knollen.
Hoewel veel boeken over voedselbossen zich richten op eetbare planten en bomen, ontbreken vaak praktische recepten voor het benutten en bewaren van de oogst. De voedselbos keuken vult dit gemis en biedt inspiratie voor iedereen - of je nu een ervaren voed...
BBQ
Beter grillen, roosteren, roken en barbecueën
2026 || Hardcover || Peter De Clercq || Lannoo
Peter De Clercq leert je alles over de barbecue: van de eerste vonk tot de laatste smeulende kolen. Ontdek heerlijke recepten die variëren van klassiek en hartig tot verrassend verfijnd.
Peter neemt je stap voor stap mee en leert je de kneepjes van het vak. Alle gerechten en drankjes zijn nieuwe creaties. Hét barbecueboek voor iedereen die deze zomer indruk wil maken tijdens die eerste zonnige dagen.
Het beste van Pascale
Samen genieten van koken en tafelen
2026 || Hardcover || Pascale Naessens || Lannoo
Vijftien jaar de keuken van Pascale, dat vieren we samen. In deze bijzondere verzameling bundelt Pascale Naessens haar zestig meest geliefde recepten, samen met vijftien gloednieuwe, feestelijke creaties die ze speciaal voor dit boek uitwerkte.
Je leest er ook haar visie op eten: puur, gezond, heerlijk en met een vleugje romantiek. Als je maar één boek van Pascale zou hebben, dan moet het dit zijn! Het beste van Pascales keuken gebundeld in één boek: onmisbaar voor iedere liefhebber van p...
Pulpo
Makkelijke en zonnige recepten uit het Zuiden
2026 || Hardcover || Maxence Sys e.a. || Lannoo
Wil je je vrienden of familie laten genieten van heerlijke gerechten en drankjes uit het Zuiden? Dan is Pulpo jouw plek en boek. Het signatuurgerecht van Pulpo is natuurlijk een heerlijke bereiding van inktvis. Maar ze creëren ook klassiekers zoals truffelravioli, pasta al ragù, krokante bruschetta, fijne bellotaham, verrukkelijke lubina (zeebaars) of heerlijk malse kalfsescalope Milanese. Kortom: een tongstrelend boek met het allerbeste uit de mediterraanse keuken.