Zoekfilters
Basis kookboeken (7)
morgen verzonden
Kookbijbels Vleesbijbel
alles over rund & kalf, varken en lam
2020 || Hardcover || Gertjan Kiers e.a. || Carrera || met inkijkexemplaar
Vleesbijbel is hét naslagwerk voor de vleesliefhebber. Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert deze meesterslager je de kneepjes van het slagersvak en geeft hij zijn favoriete vleesrecepten prijs, variërend in tijd en moeilijkheidsgraad. Gertjan Kiers is een geboren slager met e...
morgen verzonden
Tapas La Qia
rijk aan kruiden, cultuur & nostalgie
Paperback || Elena Gomez Orueta || Brave New Books
Elena Gomez Orueta is van Spaanse afkomst. Haar grootmoeder Veronica was in Oña gekend voor haar overheerlijke tapas en haar grootvader Antonio deed in Valencia mee aan paëllawedstrijden. Beiden hebben ze hun passie doorgegeven aan hun kleindochter Elena.
Elena is afgestudeerd als kok van buitenlandse keukens en heeft zich verder gespecialiseerd in de Spaanse gastronomie. In 2009 heeft zij catering Tapas "La Qia" opgestart.
De typische Spaanse smaken, rijk aan kruiden en cultuur laat ze ...
morgen verzonden
Receptenaccesoires
Allerlei inspiraties
Paperback || Wendy Somers-van Gils || Brave New Books || met inkijkexemplaar
Mijn 2e kookboek heb ik geschreven met gerechten die op elk moment van de dag genuttigd kunnen worden. Wanneer men een borrel, een lunch of diner organiseert of gewoon een rustig etentje met zijn tweeën of met het gezin wilt hebben, al deze gerechten zijn er geschikt voor. Zo worden de voorbereidingen al erg leuk en worden de gasten verrast. Wanneer de gerechten wat groter zijn zo als bijvoorbeeld de geroosterde kiplasagne met venkel, kan men deze in kleinere stukken snijden zodat ze ook bij...
morgen verzonden
BBQ-sauzen, rubs en marinades
ruim 200 recepten om je vingers bij af te likken
Hardcover || Steven Raichlen || Karakter Uitgevers BV || met inkijkexemplaar
Ruim 200 recepten om je vingers bij af te likken. BBQ-sauzen, rubs en marinades is een onmisbaar boek voor iedere BBQ-fan!Marinades, rubs en sauzen zijn smaakboosters die de gerechten van iedere fervente BBQ'er karakter, persoonlijkheid, diepte en ziel geven.Steven Raichlen geeft je in zijn bestseller meer dan 200 recepten voor de allerbeste marinades, rubs en sauzen. Leer hoe je zuur, olie en smaken in evenwicht kunt brengen in een marinade, zodat het vlees mals blijft en aan de buitenkant d...
morgen verzonden
¡kook!
Uitgekookte recepten voor een gezond(er) lichaam
2017 || Hardcover || Anna Kooiman e.a. || Mixcom Publish
Een kookboek dat lekker én slim is? Dat kookboek heb je nu in handen. !KOOK! is een culinair kookboek dat kennis lekker laat smaken. Het kookboek vult je receptenvoorraad aan met fantastische gerechten, vijzelt je medische voedingskennis op en laat je kennismaken met boeren en telers die je inspireren met hun hartstocht voor (h)eerlijk eten.
!KOOK! presenteert 64 recepten die werken - voor je hoofd, spieren en hart. Voor liefde en lust. Voor weerstand en kracht. Kennis smaakte nog nooit zo...
morgen verzonden
Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ
Hardcover || Steven Raichlen || Karakter Uitgevers BV || met inkijkexemplaar
Topkok en barbecuegoeroe Steven Raichlen staat al jaren aan de top van de internationale barbecuescene. Met Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ laat Raichlen zien dat je creatiever kunt barbecuen dan alleen met een spiesje of een hamburger. Hij presenteert foto voor foto en stap voor stap de geheimen van het barbecuen en grillen.
• Meer dan 750 fullcolourfoto’s
• Meer dan 50 technieken
• Meer dan 100 recepten
• Talloze tips voor beginners en gevorderden
Steven Raichlen...
morgen verzonden
Receptenaccesoires.
nooit gedacht......., maar toch echt lekker
Paperback || Wendy Somers-van Gils || Brave New Books || met inkijkexemplaar
Al een hele tijd loop ik met het idee om mijn recepturen te bundelen in een boek, maar deed er eigenlijk nooit iets mee. Tot een jaar geleden, toen ben ik gaan informeren in mijn netwerk en ben ik gestart met het schrijven en het maken van gerechten. Had veel inspiratie en heb deze verwerkt in dit boek. Mijn uitgangspunt is dat dit boek voor iedereen toegankelijk is en er met veel plezier wordt gekookt en gegeten.
Ik wens iedere eigenaar van dit boek veel kookplezier!