Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenResultaten (2)
morgen verzonden
Selamat Makan
De Indonesische keuken
2024 || Hardcover || Wouter Rademakers || Edicola Culinair
800 recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine
Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland. Zij hadden tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesisch-Nederlandse personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM), die de 'blauwe jongens' genoemd. Tegenwoordig wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de Koninklijke Marine wordt al sinds tient...
Gerechten met Schotse whisky
Gekookt & Gestookt
2024 || Hardcover || Hans Offringa e.a. || Edicola Culinair
Een fraai vormgegeven boek van twee whiskykenners – de een kookt ermee, de ander schrijft erover. Chef Stef Roesbeke, eigenaar van het in whiskykringen welbekende restaurant De Cluysenaer in Kluizen bij Gent, creëerde 40 gerechten bij 40 Schotse whisky’s die hij samen met whiskyauteur par excellence Hans Offringa heeft uitgekozen. Beide heren werden zoals gewoonlijk bijgestaan door hun muzes Krien en Becky.
Vis, vlees, vegetarisch, voor elk wat wils en zo is het ook met de gekozen whisky...