(19)

14,95
Levertijd: 5 dagen
met 5% korting 14,20
+
Bestel

Tante Lobelia

Een verhaal dat verteld moest worden

C.J. Tempelman || Het Zwarte Schaap

Het moest een keer worden verteld,

haar verhaal.

Van een zoektocht naar geluk.

Van boosheid op en liefde voor het leven.

Van verdriet en van dankbaarheid.

Van humor.

Van asociale onverstoorbaarheid.

Van verrassende warmte.

Van genadeloze hardheid.

Van onweerstaanbare hulpeloosheid.

Van de meest simpele,

de meest ingewikkelde,

de meest tegenstrijdige mens,

die ik ooit heb gekend.

12,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 11,88
+
Bestel

Kookboek van de Achterhoek

Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

Dit boek is een uniek cadeau voor liefhebbers van de Achterhoek. Het Kookboek van de Achterhoek geeft een inkijkje in de (bescheiden) culinaire geschiedenis van deze indrukwekkende streek. Ideaal als geschenk om de ontvanger kennis te laten maken met de typische Achterhoekse culinaire gebruiken of iemand via de recepten voor even terug te laten keren naar de keuken van vroeger. Voor de honderdduizenden die er regelmatig een vakantie doorbrengen, is het een blijvend souvenir. Voor de Achterhoe...

12,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 11,88
+
Bestel

Kookboek van de Gouden Eeuw

Paperback / softback || Manon Henzen || Het Zwarte Schaap

Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien.

De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkom...

12,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 11,88
+
Bestel

Amsterdam Cook Book

Hardback || Frank Noë || Het Zwarte Schaap

Engelse editie van het Kookboek van Amsterdam:

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fok...

12,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 11,88
+
Bestel

Ja, dát was lekker!

Hardback || Frank Noë || Het Zwarte Schaap

Het leven in de jaren na de oorlog was simpel en overzichtelijk. En dat gold ook voor wat we aten. Kaantjes op brood. Lammetjespap. Bloemkool met een deksausje. Macaroni met SMAC en tomatenpuree. Dat laatste was dan ook het meest exotische wat op tafel werd gezet. Het was vaderlandse kost wat we aten. De griek, de japanner, de vietnamees? Dat waren nog gewoon buitenlanders, geen restaurants. Van olijfolie had niemand gehoord, of het moest zijn dat je er ontzettend van aan de dunne raakte. Klo...

12,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 11,88
+
Bestel

Kookboek van Nederlands-Indië

Hardcover || Karen Groeneveld & Marleen Willebrands || Het Zwarte Schaap

12,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 11,88
+
Bestel

Kookboek van de Middeleeuwen

Hardback || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

12,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 11,88
+
Bestel

Aan tafel met Charles Dickens

Hardcover || Josephine van My inner Victorian || Het Zwarte Schaap

12,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 11,88
+
Bestel

Kookkunst van de keukenmeid

Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw

Hardback || Christianne Muusers || Het Zwarte Schaap

Christianne Muusers, specialist in Nederlandse en Europese kookteksten van middeleeuwen tot 1900, verdiepte zich in de kookboeken van Nederlandse keukenmeiden uit de achttiende eeuw.

Deze ware ‘kokkinnen’ kookten feestelijke maaltijden in welgestelde huishoudens, en zij wisten zowel regionale als internationale gerechten - vooral uit de Franse keuken - deskundig te bereiden.

Zuinig waren ze niet, deze achttiende-eeuwse keukenmeiden, en ook niet bang om luxueuze producten in hun recepten t...

12,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 11,88
+
Bestel

Kookboek van Utrecht

Hardcover || Frank Noë || Het Zwarte Schaap

'Me stadsie, me kluppie emme wors': de trots van iedere Utrechter. En met de 'wors' wordt dan natuurlijk de beroemde Vocking leverworst (sinds 1891) bedoeld. Maar dat is niet de enige specialiteit uit het Utrechtse. Bergman's sprits (1888), Staffhorst jenever (1861) en Utrechtse theerandjes (1726) zijn bekende lekkernijen. En daarnaast de boerenmaaltijd Vijfschaft, melkmoes en kervelsoep. En uit de provincie: Spakenburgse paling met papstip, Amersfoortse Keesjes en Zeister Hernhuttertjes.

Hi...