Zoekfilters
Resultaten (5)
morgen verzonden
Idulfania
Brecht Evens
Hardcover || Brecht Evens || Exhibitions International
Absurd, nonsensicaal soms, poëtisch, feeëriek met een randje, guitig als kwajongensstreken. “Idulfania”, meer dan een wonderlijk bevreemdend land...ooit in opdracht gemaakt voor Brussel deze week, nu zijn deze schone mopjes terug gebundeld.
morgen verzonden
De Walvisbibliotheek
Judith Vanistendael & Zidrou
2021 || Hardcover || Judith Vanistendael e.a. || Exhibitions International
morgen verzonden
Eugeen van Mieghem (1875-1930)
Antwerpen rond 1899
Hardcover || Erwin Joos || Exhibitions International
In dit boek beschrijft conservator Erwin Joos het jeugdwerk van Eugeen Van Mieghem (1875-1930) tussen 1894 en 1905. Aan de hand van 645 afbeeldingen geeft het een uniek overzicht van de evolutie onder de invloed van beroemde tijdgenoten als Munch, Steinlen, Forain en Toulouse-Lautrec. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de invloed van de literaire-anarchistische vereniging De Kapel waar hij in contact kwam met schrijvers en figuren als o.a. Frans Franck, Frederik van Eeden, Stijn Streuvels,...
morgen verzonden
Havensmaken
2021 || Hardcover || Bart De Clerck e.a. || Exhibitions International || met inkijkexemplaar
Wie zijn hand in de Schelde steekt, staat in contact met de hele wereld. De Haven van Antwerpen brengt dit in de praktijk met een kookboek vol smaken uit de vier windstreken. 25 nationaliteiten waarmee de Antwerpse haven nauwe contacten onderhoudt, stellen met trots het lekkerste uit hun land voor. De Noorse dokwerker, de Israëlische CEO, de Turkse expediteur, de Congolese matroos,… ze zijn allemaal even trots op de gerechten uit hun vaderland. En dat willen ze graag delen met elkaar. Sma...
morgen verzonden
Pintxos uit Bretagne
2022 || Hardcover || Joris Delanghe e.a. || Exhibitions International
'Tapas & Pintxos uit Bretagne' is gebaseerd op de wereldberoemde eetcultuur van San Sebastian. Dit boek is een ontmoeting tussen twee culinaire topregio's : Bretagne en Baskenland, aangevuld met smaken die we proefden tijdens onze culinaire ontdekkingstochten. Je vindt in dit kookboek tapas, pintxos en raciones terug. Een tapa is een aperitiefhapje dat bij een drankje wordt aangeboden. Een pintxo of pincho is bewerkelijker dan een tapa, het heeft een persoonlijke signatuur. En een ración is ...