Zoekfilters

Verschijningsjaar
2022 (3)
2023 (3)
2024 (3)
Verschijningsvorm
Hardcover (8)
Paperback (5)

Resultaten (13)

26,95
Leverbaar vanaf 3 juni
+
Bestel

Wijngids Italië

2024 || Paperback || Marie Florence van Es || Edicola Culinair

Italië, een van de grootste en oudste wijnlanden ter wereld, blijft wijnliefhebbers bekoren. Dat is niet zo vreemd want geen ander land brengt zo’n duizelingwekkende schat aan (top)wijnen van inheemse druivenrassen voort.

Wijngids Italië neemt de lezer mee op reis langs alle wijnstreken van Italië met hun karakteristieke druiven en kwaliteitswijnen. Marie Florence van Es geeft de ordening en duidelijkheid waar wijnliefhebbers lang naar hebben gezocht. Typisch Italiaanse wijnbegrippen w...

24,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Makkelijk & Vers

Hét kookboek voor snelle maaltijden

2023 || Hardcover || Brenda Hoff || Edicola Culinair

Brenda Hoff laat zien dat het helemaal niet moeilijk of ingewikkeld is om een lekkere verse maaltijd binnen 30 minuten op tafel te zetten. Haar nieuwste kookboek staat vol met makkelijke maaltijden voor in je wekelijkse kookrepertoire.

Na het grote succes van Brenda’s in 2020 verschenen kookboek Makkelijk & Snel een zeer aantrekkelijke nieuwe titel waarmee je iedere dag een snelle, lekkere en zelf gekookte maaltijd op tafel zet. Zonder pakjes en zakjes, maar wel met lekker veel groenten.

De...

15,00
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Bunzlau

stoer en lekker koken voor familie en vrienden

Hardcover || Yo's Kitchen || Edicola Culinair || met inkijkexemplaar

Stoer en lekker koken voor familie en vrienden.

Heerlijke verrassende en eenvoudige recepten, zoveel mogelijk bereid in het gezellige Bunzlau Castle servies.

Pure ingrediënten vormen de basis voor mooie voorgerechten, eerlijke en stoere hoofdgerechten, kleurrijke bijgerechten en verleidelijke nagerechten.

Een perfect kook-en beleefboek voor alle Bunzlau Castle liefhebbers en ook voor iedereen die houdt van gezellig tafelen met vrienden en familie, maar niet van eindeloos in de keuken staan.

24,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

De smaken van Italië

Over streekproducten, specialiteiten en de Italiaanse cultuur

Paperback || Marie Florence van Es || Edicola Culinair || met inkijkexemplaar

Italianen zijn in staat om van weinig ingrediënten iets bijzonders te maken. Zo’n beetje elke streek, stad of dorp gaat prat op een eigen, soms eeuwenoude specialiteit.

Al die specialiteiten vormen het fundament van de rijke Italiaanse eetcultuur die veel verder gaat dan pasta en pizza.

Marie Florence van Es verdiept zich al jaren in de Italiaanse keuken. Voor dit boek verzamelde en beschreef ze tal van streekproducten, ingrediënten, lokale gerechten en bereidingswijzen. Het resultaat is...

29,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Selamat Makan

De Indonesische keuken

2024 || Hardcover || Wouter Rademakers || Edicola Culinair

800 recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine

Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland. Zij hadden tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesisch-Nederlandse personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM), die de 'blauwe jongens' genoemd. Tegenwoordig wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de Koninklijke Marine wordt al sinds tient...

27,50
Leverbaar vanaf 3 juni
+
Bestel

De Italiaanse keuken van Amallfi

Zonovergoten recepten van de magische kust

2023 || Hardcover || Ursula Ferrigno || Edicola Culinair

In Italië staat eten voor cultuur en is koken een gevolg van geografie, geschiedenis en religie. ‘De Italiaanse keuken’ is in feite een lappendeken van lokale en regionale keukens.

De familie van de vermaarde top-kok Ursula Ferrigno komt uit het zuiden van Italië, net ten zuiden van Napels: de Amalfikust. De streek staat wereldwijd bekend als een van de mooiste plekken van Italië: adembenemende wegen die omhoog kronkelen over de heuvels, pastelkleurige huizen die overhellen richting z...

22,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Wijnzinnig lekker!

Tips, feiten en weetjes om nog meer van wijn te genieten

2022 || Hardcover || Sander de Vaan || Edicola Culinair

Wat hebben een Australische Nobelprijswinnaar, een Italiaanse WK-international, een Duitse prins, een Amerikaanse popzanger en een ex-pornoster uit New York met elkaar gemeen? Niets, behálve dat ze allemaal heel serieus wijn maken en hierover vertellen in Wijnwereld.

En hoe zit het eigenlijk met de diversiteit in deze eeuwenlang door mannen gedomineerde sector? Ook dit actuele thema komt in het boek uitgebreid aan bod, dankzij interviews met vrouwelijke wijnexperts uit o.a. USA, Zuid-Afrika...

32,50
Leverbaar vanaf 5 juni
+
Bestel

Aroma

Van traditie tot fine-dining

2022 || Hardcover || Pasquale Carfora || Edicola Culinair

Aroma is het schitterende nieuwe boek van de Italiaanse chef Pasquale Carfore. Een ontdekkingsreis naar de oorsprong van zijn inspiratie die sinds kort zijn belichaming vindt in het gelijknamige restaurant in Vaassen, waar voorheen Jan-Jacob Boerma met zijn restaurant De Leest, goed voor maar liefst 3 Michelin sterren, te vinden was.

Pasquale groeide op aan de kust van Sabaudia in de regio Lazio, iets ten zuiden van Rome. Hij maakte al op vroeger leeftijd kennis met de typisch Zuid-Italiaans...

29,50
Leverbaar vanaf 30 mei
+
Bestel

Gerechten met Schotse whisky

Gekookt & Gestookt

2024 || Hardcover || Hans Offringa e.a. || Edicola Culinair

Een fraai vormgegeven boek van twee whiskykenners – de een kookt ermee, de ander schrijft erover. Chef Stef Roesbeke, eigenaar van het in whiskykringen welbekende restaurant De Cluysenaer in Kluizen bij Gent, creëerde 40 gerechten bij 40 Schotse whisky’s die hij samen met whiskyauteur par excellence Hans Offringa heeft uitgekozen. Beide heren werden zoals gewoonlijk bijgestaan door hun muzes Krien en Becky.

Vis, vlees, vegetarisch, voor elk wat wils en zo is het ook met de gekozen whisky...

24,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Wijngids Duitsland

101 Winzer uit alle wijnstreken aan het woord

Paperback || Sander de Vaan || Edicola Culinair

Wijnland Duitsland zit enorm in de lift. De tijd dat men wijn van onze oosterburen vooral met zoetigheid associeerde is defi nitief voorbij. Wereldwijd zijn steeds meer liefhebbers en experts dol op Rot-, Weiss-, Rosé- en Sektweine vanwege hun formidabele prijs-kwaliteitsverhouding.

Schrijver Sander de Vaan bezocht de belangrijkste Duitse wijnhuizen en sprak met 101 vooraanstaande wijnmakers uit alle Anbaugebiete over hun fi losofi e, ervaringen in de Weinberg, favoriete druivenvariëteiten,...