Zoekfilters
› Tim Anderson (6)
› Dan Toombs (5)
› Francis Kuijk (4)
» Toon alle opties (21)
› Sabrina Ghayour (4)
› Claudia Roden (3)
› Luna Trapani (3)
› Milou van der Will (3)
› Annet Daems (2)
› Frank Noë (2)
› Georgina Hayden (2)
› Joke Boon (2)
› Jurino Ignacio (2)
› Katinka Lansink Dodero (2)
› Kwoklyn Wan (2)
› Laura de Grave (2)
› Massimo Bottura (2)
› Meera Sodha (2)
› Mikkel Karstad (2)
› Nico Stanitzok (2)
› Nicole Holten (2)
› Pippa Middlehurst (2)
› Rosa Cienfuegos (2)
› Russell Norman (2)
› Good Cook B.V. (52)
› Terra (13)
› Centrale Uitgeverij De... (11)
» Toon alle opties (17)
› Fontaine Uitgevers (6)
› Luitingh Sijthoff (5)
› Becht (4)
› De Lantaarn B.V. (4)
› Uitgeverij Brandt (4)
› Veltman Uitgevers B.V. (4)
› Lannoo (3)
› Phaidon Press B.V. (3)
› ROSE stories (3)
› Fontaine Uitgevers B.V... (2)
› Karakter Uitgevers BV (2)
› Phaidon Press Limited (2)
› RuitenbergBoek B.V. (2)
› Terrizzi (2)
› Vrije Uitgevers, De (2)
› hAAi (2)
Resultaten (151)
maandag verzonden
Street Food
The Heart of Mediterranean Cooking
2022 || Hardcover || Simona El-Harar || Terra - Lannoo, Uitgeverij
In 75 recipes, Simona El-Harar takes us on a journey of flavours through Mediterranean street food from its simplest forms to its more complex ones.
maandag verzonden
Shoukran
2023 || Hardcover || Abdel Alaoui || Becht
In 'Shoukran' van Abdel Alaoui vind je de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie, zodat je iedere dag samen kunt genieten van heerlijke gerechten vol kleur en smaak. 'Shoukran' is daarom het perfecte cadeau voor het Suikerfeest. Begin de maaltijd goed met huisgemaakte falafel, een smakelijke meiraapdip of een selectie knapperige bricks. Laat je gasten versteld staan door hen de lekkerste couscous ooit voor te schotelen en sluit af met een speciaal dessert: cheesecake met ora...
maandag verzonden
De authentieke Braziliaanse keuken
2023 || Hardcover || Vania Ribeiro Ihle || Centrale Uitgeverij Deltas
Van de Amazone tot Rio de Janeiro, ga op culinaire reis door het grootste land van Zuid-Amerika in deze prachtige gebonden uitgave en ontdek meer dan 60 authentieke en kleurrijke recepten uit alle hoeken van de Braziliaanse keuken. Maak kennis met onder meer 'feijoada', een lekker stoofpotje van zwarte bonen en varkensvlees, 'bolinho de bacalhau', heerlijke klipvisballetjes, of 'brigadeiros', zoete chocoladetruffels met hagelslag. Zonnebadend op Copacabana met een verkoelende 'caipirinha' of ...
maandag verzonden
Magisch Maleisisch
Recepten uit de verrukkelijke Maleisische keuken
2019 || Hardcover || Norman Musa || Podium
De Maleisische keuken is een smeltkroes van culinaire invloeden. Het is karakteristiek Aziatisch, maar invloeden uit Thailand, Indonesië, India en zelfs Portugal en Engeland. In Magisch Maleisisch brengt Norman Musa met aanstekelijk enthousiasme de lekkerste recepten uit deze rijke culinaire cultuur samen.
Van streetfood tot soepen, salades, desserts en aromatische curry's: alles komt voorbij. Lievelingsgerechten van Musa zijn de garnalensoep (volgens hem lekkerder dan Vietnamese pho), de ko...
maandag verzonden
De Joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
2019 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!
De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.
De joodse keuken vertelt de geschiedenis van...
maandag verzonden
De smaken van Italië
Streek voor streek
2019 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!
De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.
De smaken van Italië is een bekroonde kla...
maandag verzonden
Vorstelijk tafelen in Nederland
Hardcover || Vrije Uitgevers, De
Ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk presenteert Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst de jubileumuitgave Vorstelijk Tafelen in Nederland. Een unieke beschrijving van de vaderlandse kookgeschiedenis, boordevol vorstelijke gerechten! Laat u verrassen of verras uw vriend, vriendin, relatie of familie met een kostelijk verhaal over de Nederlandse kookkunst met vorstelijke gerechten van Koning Willem I in de hoofdrol!
Kenmerken: luxe uitvoering met harde kaft, full colou...
maandag verzonden
Roberto's - Pure Italian kitchen
pura cucina Italiana
Hardcover || Roberto Payer || Terra || met inkijkexemplaar
Pure Italian Cuisine makes it possible that the dishes to be found at Roberto's Amsterdam can now be prepared at home. Roberto Payer is the ambassador of the Italian cucina in the Netherlands, and in conversation with cookery book expert Jonah Freud he acquaints you with the various Italian regions where the ingredients for the recipes and the wines to accompany the dishes come from. At Roberto's Amsterdam, Roberto Payer is the 'Godfather'of the restaurant, and the pure and mouth-watering foo...
maandag verzonden
Zeeuwse pot
Hardcover || RuitenbergBoek B.V.
Van mosselsoep en kaneelpape; Zeeuwse streekgerechten en wetenswaardigheden. In dit boek staat een alfabetische selectie van Zeeuwse gerechten en lekkernijen als alikruiken, Cadzandse boerenpudding en reuzelbollen. In Zeeuwse pot worden de Zeeuwse keukengeheimen prijsgegeven.
maandag verzonden
Friese pot
van sipelsop en snorrepotsje
2023 || Hardcover || De Lantaarn B.V.
De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling
veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en
landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse
keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn
eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in
vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven
in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.
Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in
meerdere provincie...