Zoekfilters
Resultaten (13)
maandag verzonden
Magisch Maleisisch
Recepten uit de verrukkelijke Maleisische keuken
2019 || Hardcover || Norman Musa || Podium
De Maleisische keuken is een smeltkroes van culinaire invloeden. Het is karakteristiek Aziatisch, maar invloeden uit Thailand, Indonesië, India en zelfs Portugal en Engeland. In Magisch Maleisisch brengt Norman Musa met aanstekelijk enthousiasme de lekkerste recepten uit deze rijke culinaire cultuur samen.
Van streetfood tot soepen, salades, desserts en aromatische curry's: alles komt voorbij. Lievelingsgerechten van Musa zijn de garnalensoep (volgens hem lekkerder dan Vietnamese pho), de ko...
maandag verzonden
De Joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
2019 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!
De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.
De joodse keuken vertelt de geschiedenis van...
maandag verzonden
De smaken van Italië
Streek voor streek
2019 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!
De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.
De smaken van Italië is een bekroonde kla...
maandag verzonden
Tokyo culinair
Een Japanse food-tour
2019 || Hardcover || Tim Anderson || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar
Ga mee on tour langs de culinaire hoogtepunten van Tokyo; laat je verrassen door de ongekende veelzijdigheid en boeiende eetcultuur van de Japanse hoofdstad. Tokyo is een van de meest interessante culinaire steden ter wereld en met dit boek maak je kennis met al het moois dat de stad te bieden heeft. Van noodleshops, sushibars en yakitoritentjes tot de experimentele internationale keuken in luxe restaurants.
Tokyo culinair is een culinaire tour langs de boulevards en de achterafstraatjes. Che...
maandag verzonden
Voeding goed, Volk gezond (Heruitgave)
Surinaams kookboek
Paperback || De Samenstellers || Uitgeverij J. Dubois
maandag verzonden
Provence
heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk
2019 || Hardcover || Alex Jackson || Good Cook B.V.
De Provençaalse keuken is een van de meest populaire
regiokeukens van Frankrijk. Uit de Provence komen
prachtige producten door de ligging en het gunstige
klimaat; producten van het land en uit de zee. Ook
invloeden uit Italië en Noord-Afrika proef je terug in
de typische gerechten uit de Provence.
Met het kookboek Provence kook je seizoensgebonden
de lekkerste gerechten uit de streek. Vier de lente met
tuinbonen en inktvis en papillote. Geniet van zomerse
gerechten als rode mul gewikkeld i...
maandag verzonden
Kokki Bitja
Bitja de keukenmeid
2019 || Paperback || Nonna Cornelia || Edition Fac Simile
Kokki Bitja is het eerste Indische kookboek, de eerste druk verscheen rond 1850 in het Maleis. De recepten in Kokki Bitja zijn geschreven in het Maleis met soms Nederlandse woorden. De inleiding is in het Nederlands. De gerechten zijn Indisch, Chinees en Nederlands.
maandag verzonden
Een Hapklare Historie van Frankrijk
2019 || Hardcover || Stéphane Hénaut e.a. || Uitgeverij Brandt || met inkijkexemplaar
Gekozen als een van de '22 boeken om deze zomer te lezen' door TIME Magazine
Gekozen als een van de '8 nieuwe boeken die je moet lezen voordat je naar Frankrijk gaat' door AFAR Magazine
Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. Dat dit verrassende en smeuïge verhalen oplevert, laten een Franse kaasspecialist en een Amerikaanse wetenschapper in dit ...
maandag verzonden
De complete Antilliaanse keuken
300 recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao
2019 || Hardcover || Jurino Ignacio || Terrizzi || met inkijkexemplaar
Na zeven jaar speuren en verzamelen durft Antilliaanse chef Jurino Ignacio eindelijk te zeggen dat hij de complete Antilliaanse keuken in één boek heeft weten te vangen. Het boek telt exact 300 recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Van ayaka tot zjozjoli, langs hapjes, snoepgoed en hoofdgerechten - echt álles staat er in!
maandag verzonden
NAJAT
80 kleurrijke recepten en verhalen uit magisch Marokko
2019 || Hardcover || Najat Kaanache || Luitingh Sijthoff
Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures.Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko. Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie.