Zoekfilters

Verschijningsjaar
2019 (3)
2015 (2)
2020 (2)
Verschijningsvorm
Hardcover (4)
Hardback (3)

(9)

34,99
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 33,24
+
Bestel

Inmaken

Groente, fruit, diversen

Hardback || Jonah Freud & Noni Kooiman || Nijgh & Van Ditmar

Wat doe je met tomaten die echt op moeten voordat ze rot zijn? Wat moet je maken van leftover vijgen? Allemaal redenen om fruit en groenten in te maken, snel gedaan en altijd handig om op een later tijdstip uit de kast te halen. De laatste jaren ligt de nadruk op eten fermenteren, roken en drogen, en krijgt het maken van jam, zuur, chutney en siroop als manier om voedsel langer houdbaar te maken helaas minder aandacht. Inmaken brengt hier verandering in.

Jonah Freud en Noni Kooiman geven in d...

18,95
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 18,00
+
Bestel

Inmaken & Fermenteren

Hardcover || Petra Casparek || Deltas/Chantecler

Inmaken en fermenteren. Genieten van kleurrijke schatten uit de voorraad!Experimenteer met inheemse groenten en fruit als die op hun lekkerst zijn! Ontdek nieuwe en vergeten smaakwerelden en geniet het hele jaar van zelfgemaakte producten! Ingelegde komkommer, gefermenteerde kool en kimchi, perziken met rozemarijn en gedroogde appelringen uit de eigen keuken zijn nergens mee te vergelijken en goed voor de gezondheid.Alles om mee te beginnen...... basiskennis over inleggen, inmaken, fermentere...

24,95
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 23,70
+
Bestel

Lekker en gezond fermenteren

Alle basistechnieken stap voor stap uitgelegd - Van zuurkool tot kefir: heerlijke recepten voor gefermenteerde groenten, fruit, melkproducten en meer

Hardcover || Cathrin Brandes

Alle basistechnieken stap voor stap uitgelegd - Van zuurkool tot kefir: heerlijke recepten voor gefermenteerde groenten, fruit, melkproducten en meer

Kort gezegd betekent fermenteren het op een natuurlijke manier houdbaar maken van levensmiddelen. Het bijzondere aan gefermenteerd voedsel is dat het heel gezond is, het immuunsysteem versterkt en de darmflora verbetert. Maar hoe gaat het fermentatieproces precies in zijn werk? Cathrin Brandes houdt zich al jaren bezig met dit onderwerp en legt ...

22,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 21,38
+
Bestel

Compleet handboek Inmaken

De beste bewaartechnieken en de lekkerste recepten

Hardback || Petra CASPAREK & Erika CASPAREC-TURKKAN

Zelfgemaakt lekkers voor uw voorraadkast of om cadeau te geven!

Traditioneel maakten onze grootmoeders en overgrootmoeders groenten en fruit tijdens het oogstseizoen in om er in de koude maanden nog van te kunnen genieten. Tegenwoordig heeft dat genieten van zelfgemaakte delicatessen aan belang gewonnen. Met inmaakrecepten kunt u immers een voorraad aanleggen van de heerlijkste vruchtenjam, -gelei, -marmelade en -moes. Of leg eens pruimen of perziken in siroop of alcohol in, of maak uw eigen ...

13,95
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 13,25
+
Bestel

Drogen als bewaarmethode

de praktijk van het drogen van vruchten, groenten, kruiden en vlees. met originele recepten

Paperback / softback || Roos van Hoof || Brouwland bvba

"Drogen als bewaarmethode" is DE praktische gids voor wie fruit, groenten, kruiden en vlees wil drogen.

Het drogen van voeding heeft talrijke voordelen: de voedingswaarde en het aroma worden behouden, gedroogde producten zijn onbeperkt houdbaar, ze nemen weinig plaats in en vergen hierbij geen enkele energie.

In dit boek wordt u duidelijk uitgelegd op welke manier u kan drogen en wat u kan drogen.

U vindt ook talrijke recepten voor heerlijke maaltijden met gedroogde waren.

Niets is zo eenvoud...

30,95
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 29,40
+
Bestel

Over Rot

het handboek over fermenteren

Hardcover || Meneer Wateetons, Valentijn Dirks & Jessica Lek || Good Cook B.V.

ALLES IS FERMENTEREN

Zonder dat we er bij stil staan eten we elke dag gefermenteerd voedsel; van yoghurt en kaas bij het ontbijt, koffie op het werk, boterhammen bij de lunch tot 's avonds een plakje worst met een biertje voor de buis. Alles is fermenteren.

Meneer Wateetons neemt je mee in deze wondere wereld van voedselveranderende microben. Over rot - vlot en met humor geschreven - is het resultaat van degelijk onderzoek en beschrijft alle facetten van het fermenteren. Het is daarmee hét f...

32,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 30,88
+
Bestel

Over rot

het handboek voor fermenteren

Hardback || Meneer Wateetons

Must have: geactualiseerde editie van 'Over Rot'.

Hét Nederlandse standaardwerk over fermenteren is geactualiseerd. 'Over Rot 2.0' bevat tientallen nieuwe recepten, feitjes en weetjes, gaat dieper in op de culinaire toepasbaarheid van je gefermenteerde producten, en bevat een volledig nieuw katern met een overzicht van fermentatietechnieken uit alle delen van de wereld. Met maar liefst 400 pagina's bevat het 25% meer informatie!

Kom alles te weten over het fermenteren van groenten, vlees, v...

20,95
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 19,90
+
Bestel

Olie, azijn, zout & zuur

drogen, inmaken, fermenteren, infuseren

Hardcover || Johan Björkman

Do It Yourself: stel je eigen provisiekast samen

De trend om bewuster te leven uit zich ook in, of

juist in, de keuken. Met Olie, azijn, zout & zuur leer

je heel gemakkelijk je provisiekast samen te stellen

of uit te breiden met eigengemaakte azijnsoorten,

geurige kruidenoliën, ingemaakte seizoensgroenten,

kruidenmengsels en meer.

In Olie, azijn, zout & zuur komen niet alleen

diverse bewaartechnieken aan bod zoals drogen,

fermenteren en infuseren, maar ook het heel

eenvoudig samenstellen van...

27,50
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 26,13
+
Bestel

Verrot lekker

zelf fermenteren eenvoudig, lekker en gezond

Paperback || Christian Weij || Bertram + de Leeuw Uitgevers BV

"Fermenteren is een opvallende trend. We zien topchefs als Jonnie Boer heel erg in de weer met fermenteren." Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher of the year.

Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je no...