Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenResultaten (12)
maandag verzonden
Bakken met Fatima
Feestelijke taarten, koekjes, cakes en cupcakes voor elke gelegenheid
2023 || Hardcover || Fatima El Irari || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Uit de keuken van Fatima komen de prachtigste taarten, kleurrijke cupcakes en originele baksels als gebakken cake-donuts of een Ferrero-rolcake. Dit boek bevat de 80 beste, foolproof bakrecepten voor taarten, cakes, cupcakes en koekjes, inclusief basisrecepten voor bijvoorbeeld het ultieme biscuitdeeg of de perfecte salted caramel. Met Fatima's tips heb je nooit meer geschifte botercrème en komen al je cakes heel uit de vorm. Zo bak je thuis de allerlekkerste chocoladecake, tres leches-cake ...
maandag verzonden
Zin in salade
Meer dan 50 saladerecepten die je het hele jaar door wilt eten
2023 || Hardcover || Bibi Loomans || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Weg met de verdrietige drie-eenheid ijsbergsla, komkommer en tomaat die de Nederlandse huishoudens domineert, weg met de slappe slaatjes. Bibi Loomans - culinair redacteur én tv-kok bij Koffietijd - laat je zien dat een salade hét gerecht bij uitstek is om creatief mee te zijn. Daag jezelf uit en kijk eens goed wat er nog in de koelkast en voorraadkast ligt. Van een goede salade blijf je dooreten, zoals bij een zak zoutjes op een statafel. De recepten zijn geschikt voor vrijwel elke gelegen...
maandag verzonden
Romy's Food for Every Mood
50 goddelijke gerechten uit de keuken van Romy Monteiro
2023 || Hardcover || Romy Monteiro || Fontaine Uitgevers
De gezonde én goddelijke gerechten uit de keuken van Romy Monteiro: twee kookboeken in één
Romy Monteiro is bekend als zangeres, presentatrice en musicalster, maar dat zij ook een ster is in de keuken weet niet iedereen. Eten is Romy's number one passie. Maar als het op eten aankomt zijn we vaak zo gefocust op óf gezond óf lekker. Romy gelooft heilig in balans. In dit boek laat ze zien dat eten nooit saai of smakeloos hoeft te zijn én dat je al je eetwensen kunt vervullen als je die op ...
maandag verzonden
Pasta Grannies
Comfort Cooking van oma's uit heel Italië
2023 || Hardcover || Vicky Bennison || Fontaine Uitgevers
Van wie kun je beter leren koken met passie dan van de Pasta Grannies die hun leven hebben gewijd aan koken, familie en samen genieten?
Ontdek Pina's (91) kastanjegnocchi met walnotenpesto, liefdevol gemaakt met ingrediënten die ze rond haar huis in Ligurië verbouwt; of het speciale tagliatellerecept van Marietta (99), rechtstreeks uit haar moestuin op het Calabrische platteland. Naast recepten voor smakelijke vleesgerechten, groentepasta's, overheerlijke pizza's en de lekkerste desserts, wo...
maandag verzonden
Haniyé
Een ode aan de oudste keuken ter wereld
2023 || Hardcover || Matay de Mayee || Fontaine Uitgevers
Van 's werelds oudst opgetekende recepten in spijkerschrift, zo'n 4000 jaar geleden, loopt er een rechte lijn naar de keuken van Smuni Turan. Haar recepten zijn door haar zoon Matay verzameld in Haniyé, Aramees voor 'eet smakelijk'. Een uniek kookboek waarin zowel de oudste keuken ter wereld wordt beschreven als de
cultuur van de Suryoye, ook bekend als Assyriërs of Arameeërs. Als christelijke minderheid in het Midden-Oosten zijn de Suryoye veelal vervolgd en verjaagd en ze leven inmiddels ...
maandag verzonden
Roberta's cucina povera
Betaalbare recepten & tips voor no waste koken
2023 || Hardcover || Roberta Pagnier || Fontaine Uitgevers
Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta Pagnier geeft een duurzame, hedendaagse draai aan klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
In een tijd waarin alles duurder wordt, moet je soms net iets creatiever zijn om iets lekkers en gezonds op tafel te zetten. Dat weten de Italianen allang. Zij hebben hun eigen kooktraditie: cucina povera, een boerse, sobere, eenvoudige keuken van restjes en betaalbare seizoensproducten. Roberta Pagnier is geïnspireerd door deze kookstijl, die ...
maandag verzonden
Toespijs
Creools-Caribische gerechten
2023 || Hardcover || Judith Cyrus || Fontaine Uitgevers
'Wat is je toespijs?' vraagt iemand met Surinaamse roots die benieuwd is naar de maaltijd. De toespijs is dat wat de hoofdrol speelt op je bord: de vis, de groente, het vlees. Aardvruchten, banaan, rijst, pasta en brood spelen in die zin een bijrol.
Zodra Judith Cyrus wakker wordt, stelt zij zichzelf drie wezenlijke vragen: waar heb ik trek in? Wat heb ik in huis? En welke toespijs past daarbij? In haar tweede boek neemt ze ons mee naar de Cariben. Geïnspireerd door wederom een smeltkroes-ke...
maandag verzonden
Hoe maak je thuis de beste koffie?
2023 || Hardcover || James Hoffman || Fontaine Uitgevers
Hét boek voor alle thuisbarista's en liefhebbers van een kop goede koffie
We kunnen allemaal een perfecte beker koffie halen bij een van de vele geweldige koffiebars die er zijn, maar: hoe zit het met onze koffie thuis? Zou die niet minstens zo goed moeten zijn? Koffie-expert en wereldkampioen barista James Hoffmann vertelt alles wat je moet weten om zelf de beste koffie te maken: elke dag opnieuw en wat je behoefte of stemming ook is.
- mooi vormgegeven cadeauboek met goudfolie
- met heldere ...
maandag verzonden
The Farm Table
100 recepten van 't land, zo op je bord
2023 || Hardcover || Julius Roberts || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Seizoensgebonden en duurzaam koken op zijn best! Proef het goede leven met deze heerlijke verzameling van 100 recepten geïnspireerd op het platteland.
Ontmoet Julius Roberts: professioneel chef, parttime moestuinier en boer en bovenal fulltime levensgenieter! Na een kalenderjaar werken op zijn boerderij in het Engelse Dorset deelt hij zijn eerlijke verhalen over het boerenleven en zijn doordachte recepten en brengt ons daarmee terug naar het ritme van de seizoenen. Julius laat je zien hoe je ...
maandag verzonden
Koken met Karin: Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek
Kookklassieker met 200 recepten
2023 || Hardcover || Karin Luiten || Fontaine Uitgevers
Gewoon gezond en lekker eten voor elke dag. 200 recepten die altijd lukken, met goed verkrijgbare ingrediënten en talloze tips en variaties.
Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek is een basiskookboek met bijna 200 klassiekers en altijd-goed-recepten die je steeds weer wilt maken. Van aardappelpuree tot erwtensoep, van zalm uit de oven tot bolognesesaus, van caesar salad tot vegetarische groentecurry, van roze koeken tot chocolademousse. Zelfs broodbeleg komt aan bod! Geen gedoe, maar...