Zoekfilters

(5)

20,00
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 19,00
+
Bestel

Moordenaar in toga

Roland Freisler, rechter in dienst van Hitler

Paperback || Helmut Ortner || Just Publishers

De Duitse jurist Roland Freisler combineerde een sublieme wetskennis, uiterste scherpzinnigheid en een indrukwekkende retoriek met trouw aan de partijlijn en een onmenselijke ideologie. Dit maakte hem tot de meest gevreesde nazi-rechter en tot personificatie van de bloedjustitie.

Tijdens Freislers bewind werd het maximale aantal doodsvonnissen uitgesproken. Beraadslagingen in de raadkamer leidde hij in met 'die kop moet eraf'. Freisler leidde de groots opgezette showprocessen tegen leden van...

20,00
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 19,00
+
Bestel

Vreemde vijanden

de zaak Sacco en Vanzetti, een justitiemoord

Helmut Ortner || Just Publishers

Op 15 april 1920 wordt in het Amerikaanse Bridgewater MA een geldtransport overvallen. De daders doden beide bewakers en vluchten met de buit.

De aandacht van de politie richt zich op twee landverhuizers, Nicola Sacco en Bartholomeo Vanzetti. Ze komen uit Italië, zijn atheïst en hebben anarchistische sympathieën. Dat alles maakt ze in de ogen van justitie uiterst verdacht.

Ofschoon de bewijzen voor hun betrokkenheid aan de overval twijfelachtig zijn, worden beide mannen aangeklaagd. Tijd...

20,00
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 19,00
+
Bestel

Beulswerk

de geschiedenis van de doodstraf

Helmut Ortner

De doodstraf draaide door de geschiedenis heen om `vergelding'. Terwijl in de loop der tijd wetten en terechtstellingsmethoden veranderden, is altijd het geloof overeind gebleven dat met de doodstraf `recht' wordt gedaan.

In een haarscherp relaas beschrijft Helmut Ortner de onthutsende geschiedenis van dit vergeldingsritueel: van het zwaard, de galg, de kogel, via de guillotine, de elektrische stoel en de gaskamer tot de 'humane' dodelijke injectie.

De werkelijke aantallen uitgevoerde doodstr...

20,00
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 19,00
+
Bestel

Duitslands tweede schuld

De wrede praktijken van Duitse oorlogsmisdadigers en hoe ze na 1945 aan de top bleven

Paperback || Helmut Ortner || Just Publishers

Helmut Ortner beschrijft in een haarscherp relaas de onthutsende geschiedenis van daders, slachtoffers en omstanders in Hitler-Duitsland. Het zijn schokkende bewijsstukken van een genadeloos tijdperk - en van de beschamende nalatigheden van de naoorlogse Duitse justitie. Hiermee laadde Duitsland 'een tweede schuld' op zich.

Waren de daders van de nationaalsocialistische waanzin beestachtige lieden , marionetten, onverschillige bureaucraten of willoze radertjes, daders uit ideologische over...

20,00
Levertijd: 48 uur
met 5% korting 19,00
+
Bestel

Staat zonder god

Paperback || Helmut Ortner

Een spraakmakend boek voor ongelovigen, afvalligen, ketters en twijfelaars - en zij die dat willen zijn. Verwacht wordt dat de twee grote Europese religieën, het katholisisme en protestantisme, rond 2060 de helft van hun leden zijn kwijtgeraakt. Men behoudt het geloof in God, maar heeft daar geen kerken meer voor nodig. Daarin heeft men het vertrouwen verloren.

Welke rol moet religie vandaag de dag spelen? Zo weinig mogelijk - als het gaat om de auteurs van dit boek. Religies zijn immers no...