Zoekfilters

Geen verdere filters gevonden

E-books (2)

27,00
Direct beschikbaar
+
Bestel

Leren organiseren (eBook)

Digital (delivered electronically) || Willem Visser

Organiseren is een belangrijk onderdeel van ons bestaan en agenda's zijn onlosmakelijk verbonden met de vormgeving van ons dagelijks leven. Het managen van het dagelijkse bestaan staat in het teken van doelbewust kiezen, plannen en efficiƫnt omgaan met de beschikbare tijd. Met name binnen organisaties worden steeds meer eisen gesteld aan efficiƫnt werken en functioneel samenwerken, gericht op strategisch management en eindresultaat op maat.

In Leren organiseren komen algemene principes van ...

27,00
Direct beschikbaar
+
Bestel

Verzorgingssociologie (eBook)

visies op samenleven en zorg

Digital (delivered electronically) || Willem Visser

Individualisering is met het streven naar succes, glamour en geluk, maar ook met stress, depressie en afnemende zorg een kenmerk van deze tijd. Maar wat bindt mensen en hoe zien zij de zorg naar elkaar, nu en in de toekomst?

'Verzorgingssociologie' onderzoekt deze kernvragen aan de hand van vijf benaderingen:

- het structureel functionalisme/de systeemtheorie,

- het symbolisch interactionisme/de etiketteringstheorie,

- de disciplineringstheorie,

- de kritische theorie,

- de civilisatietheorie.

Studenten leren ontwikkelingen en probleemsituaties in de zorg, hulp- en dienstverlening vanuit verschillende invalshoeken te analyseren en in een brede context te plaatsen. Ook leren zij professioneel aan te sluiten bij nieuwe ontwikkelingen in de verzorgingsstaat, de risicomaatschappij en de civil society. In een laatste hoofdstuk staat modernisering met paradoxen als schaalvergroting en schaalverkleining, verafhankelijking en verzelfstandiging, conditionering en deconditionering centraal...